Metro
Metro Buitenland 26 okt 2020 / 19:07 uur

Biden noemde Trump per ongeluk ‘Eh… George’, Trump maakt hem belachelijk

Het leven heeft weinig zekerheden, maar dat Donald Trump en Joe Biden nooit vrienden zullen worden, is toch wel overduidelijk. In de strijd om het presidentschap gaat het er hard aan toe. Niets wordt geschuwd, vooral vanuit (het kamp van) Trump, en wanneer de huidige president zijn rivaal kan bespotten maken, doet hij dat. Dus toen Joe hem per abuis George noemde, was het hek van de dam.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag zijn tegenstander Joe Biden belachelijk gemaakt. De Democraat leek zondag Trumps naam tijdens een interview te vergeten en noemde hem „George”. De 74-jarige Republikein heeft Biden (77) er vaker van beschuldigd seniel te zijn en daarom ongeschikt te zijn om de nieuwe president te worden, mocht hij de verkiezingen op 3 november winnen.

Lees ook: Deze zwarte Trump-aanhanger gaat viraal: zó nep dat het gewoon grappig is

‘Eh.. George’

Biden worstelde zondag met de naam van zijn tegenstrever toen hij sprak via een tv-link, tijdens een concert waarmee geld werd ingezameld voor zijn campagne. „Nog vier jaar George, eh, George, eh, hij. We zullen onszelf in een positie bevinden waarin we, als Trump wordt gekozen, in een andere wereld zullen zijn”, zei Biden terwijl zijn vrouw Jill naast hem op de bank zat. Mogelijk was hij in de war met de voornaam van een van beide voormalige presidenten Bush, die eerder namens de Republikeinen aan de macht waren.

Volgens anderen heeft Biden het tegen de interviewer, die George Lopez heet. Hij zou de achternaam van de interviewer vergeten zijn.

Uitglijder

De uitglijder van Biden stelde Trump in de gelegenheid weer toe te slaan. „Joe Biden noemde me gisteren George. Kon zich mijn naam niet herinneren”, twitterde Trump. „Het nepnieuwskartel maakt overuren om het te verdoezelen.”

Op social media herinneren Amerikanen Trump aan z’n eigen versprekingen, waar vooral CEO van Apple ‘Tim Cook’ vaak voorbij komt, die Trump ‘Tim Apple’ noemde. En zo zijn er meer versprekingen. Véél meer. Hij noemde zelfs z’n eigen vrouw Melanie.

Biden, de oudste president ooit als hij wordt verkozen, heeft zich altijd fel verzet tegen de aantijgingen van Trump over zijn mentale gezondheid. Hij ziet die als een poging de aandacht af te leiden van de staat van dienst van de huidige president.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Biden noemde Trump per ongeluk ‘Eh… George’, Trump maakt hem belachelijk
Sluiten