Metro
Metro Buitenland 17 sep 2020 / 17:46 uur

Ex-model beschuldigt Trump van aanranding: ‘Hij duwde z’n tong in m’n mond!’

Terwijl president Donald Trump as we write druk aan het broeden is op het lot van TikTok in de Verenigde Staten, heeft een ex-model hem beschuldigd van aanranding, ruim twintig jaar geleden.

De Amerikaanse president zou zijn tong in 1997 in de mond van Amy Dorris hebben geduwd en haar hele lichaam hebben betast. Toen ze hem wilde wegduwen versterkte hij zijn greep waardoor ze niet kon ontsnappen, vertelt de 48-jarige Dorris in de Britse krant The Guardian.

Misselijk

Ze zegt zich misselijk en verkracht te hebben gevoeld na de gebeurtenis. De krant heeft foto’s online gezet die aantonen dat Dorris en Trump bij elkaar waren in New York tijdens de US Open. Op één foto legt de destijds 51-jarige Trump een hand om haar middel heen.

Dorris heeft naar eigen zeggen overwogen in 2016 naar buiten te treden, toen andere vrouwen soortgelijke beschuldigingen uitten tegen Trump. Maar ze zag daarvan af, mede omdat het haar gezin zou kunnen schaden. Nu haar dochters 13 zijn, wil ze hun laten zien dat ze dit soort gedrag niet moeten accepteren.

Lees ook: Twee Amerikanen vlogen linea recta terug naar Schiphol om hun kat op te halen, die ergens in vertrekhal 3 dwaalde

Ontkenning Trump

Trump ontkent volgens The Guardian via zijn advocaten Dorris ooit te hebben lastiggevallen of misbruikt. Haar verhaal zou vol ongerijmdheden zitten. Zelf houdt hij zich vandaag vooral bezig met wel of geen TikTok voor de VS en hoe onheus Twitter hem telkens bejegent. Iets wat op een massaal ‘boohoo’ kan rekenen, op Twitter.

Vorig jaar zei de Amerikaanse schrijfster E. Jean Carroll (75) dat Trump haar in de jaren negentig heeft verkracht, met een juridisch circus tot gevolg.

Gal

Trump-haters, zowel democraten als republikeinen, wenden het bericht aan om nog maar eens hun gal over de huidige president te spuwen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ex-model beschuldigt Trump van aanranding: ‘Hij duwde z’n tong in m’n mond!’
Sluiten