Amarins de Boer
Amarins de Boer Opvallend 17 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Kat kwijt na overstap op Schiphol, stel vliegt terug uit Atlanta: ‘Waar is mijn baby?!’

Twee katteneigenaren die gisteravond met hun huisdieren via Amsterdam naar Atlanta vlogen, ontdekten in het vliegtuig dat ze niet compleet waren.

Gisteravond liep een kat door vertrekhal 3 op Schiphol, vertelt Eelco Miedema van de Dierenambulance Amsterdam. „Een loslopende kat, zonder baasje, in een vertrekhal is ongebruikelijk en dus werden wij ingeschakeld.”

‘Waar is mijn baby?’

De Dierenambulance trof een Devon Rex aan, een kattenras dat zich kenmerkt door zijn unieke uitstraling en gekrulde vacht. De baasjes waren nergens te bekennen; die zaten in het vliegtuig naar de Verenigde Staten.

Op Schiphol had het stel een overstap gemaakt. „Hoe het dier precies heeft kunnen ontsnappen, is niet duidelijk”, zegt Miedema. „Ze maakten een overstap, dus ergens moet het mis zijn gegaan.”

De eigenaren die onderweg waren naar Atlanta moeten in ieder geval behoorlijk geschrokken zijn, want op Twitter schrijft Jeffrey Cook dat mensen op „handen en knieën door het vliegtuig zoeken naar niet één, maar drie vermiste katten”. Cook is een journalist bij het Amerikaanse ABC News en een vriend van hem zat in datzelfde vliegtuig.

In een volgende tweet schrijft Cook: „Ze zijn al een uur aan het zoeken!” Even later komt hij met een update: „Eén kat is gevonden in een tas, één is toch niet vermist en de derde kat is nog spoorloos. De vrouw schreeuwde door het vliegtuig: ‘Waar is mijn baby?!?'”, schrijft hij.

Kat in het asiel

Nou, op Schiphol dus. Het dier moet behoorlijk gestrest zijn geweest, weet Miedema van de Dierenambulance. „Autorijden met een kat is al stressvol, laat staan vliegen.”

Het diertje is meegenomen naar het asiel en maakt het daar goed. „De eigenaren zijn inmiddels op de hoogte gebracht en gaan nu terug van Atlanta naar Amsterdam om de kat op te halen.” Wanneer de kat precies wordt opgehaald, weet Miedema niet. „Tot die tijd is het dier in goede handen in het asiel.”

Lees ook: Deze kat leidt een ‘culinair’ dubbelleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.