Metro
Metro Buitenland 25 sep 2020 / 15:19 uur

Arrestaties na steekpartij bij voormalig kantoor Charlie Hebdo, mogelijk terreurdaad

In Frankrijk zijn er twee mensen opgepakt na een aanval met een mes bij het voormalige kantoor van Charlie Hebdo. Meerdere mensen raakten gewond bij de steekpartij. Aanklagers van de speciale antiterrorismeafdeling hebben een onderzoek ingesteld.

Een van de verdachten is opgepakt in de omgeving van de Place de la Bastille, een belangrijk plein in de Franse hoofdstad. Op dit moment is het nog niet duidelijk waar de tweede verdachte is gearresteerd. Er zouden vier slachtoffers zijn, twee van hen verkeren in kritieke toestand.

‘Mogelijk een machete’

„Ik was in mijn kantoor en hoorde geschreeuw op straat”, zei een getuige tegen de Franse radio. „Ik keek uit het raam en zag een vrouw liggen. Die had een klap in het gezicht gekregen met wat mogelijk een machete was.” Wat het motief was voor de aanval is nog niet bekend. De politie had inwoners van het 11e arrondissement van Parijs opgeroepen tijdelijk binnen te blijven.

Verdacht pakketje

Een bron binnen de politie meldde dat na de aanval een verdacht pakketje was gevonden, maar dat zou onschadelijk zijn geweest. Twee andere bronnen bevestigen dat er een mes is gevonden. Een van hen spreekt over een machete, de ander over een slagersmes.

Vanwege het incident zijn zeker zes metrostations om veiligheidsredenen tijdelijke dichtgegaan, melden Franse media.

Charlie Hebdo

Bij het tijdschrift Charlie Hebdo vielen in 2015 twaalf doden toen moslimextremisten de redactie aanvielen. De twee daders, broers Chérif en Saïd Kouachi, kwamen later zelf om het leven. In Frankrijk worden momenteel vermeende handlangers berecht van het duo en een andere extremist.

Het Franse blad publiceerde vanwege het begin van dat proces opnieuw cartoons van de islamitische profeet Mohammed. Daarop dreigde terreurorganisatie Al-Qaeda naar verluidt met een nieuw bloedbad. Het huidige adres van de redactie van Charlie Hebdo wordt uit voorzorg geheim gehouden.

Lees ook: Amerikaanse presidentsverkiezingen: Trump en Biden gaan nek aan nek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Arrestaties na steekpartij bij voormalig kantoor Charlie Hebdo, mogelijk terreurdaad
Sluiten