Metro
Metro Buitenland 25 sep 2020 / 16:01 uur

Zus Mariah Carey probeerde haar als kind te verkopen aan pooier

Mariah Carey heeft in haar nieuwe boek de trauma’s uit haar jeugd naar buiten gebracht. Zo vertelt ze in het boek dat ze verbaal werd mishandeld door haar broer en zus, en haalt ze een specifieke, traumatische herinnering op.

„Toen ik twaalf was, heeft mijn zus mij gedrogeerd met valium, gaf ze me een pinknagel aan cocaïne en bracht ze me derdegraads brandwonden toe,” schrijft de zangeres in The Meaning of Mariah Carey. „Vervolgens probeerde ze me te verkopen aan een pooier”, vervolgt Mariah.

Volgens de 50-jarige zangeres waren haar oudere zus (57) en broer (60) al ernstig getraumatiseerd toen Mariah zelf geboren werd. „Zij waren hun eigen gang aan het gaan en toen ik erbij kwam waren ze al beschadigd, volgens mij. Maar ja, ik was er toen nog niet bij. Ik ben in die wereld gevallen en voelde me een outsider in mijn eigen familie,” vertelt de zangeres in een gesprek over het boek met Oprah Winfrey.

Triomfen en trauma’s

Alison, de oudere zus van Mariah, heeft onlangs hun moeder voor seksueel misbruik aangeklaagd. Als tienjarig meisje zou zij door haar moeder zijn gedwongen om seks te hebben met vreemde mannen. Ook moest ze kijken naar andere kinderen die seks hadden. De zangeres en haar zus, die volgens een psycholoog nu lijdt aan depressie en PTSS, hebben al jaren geen contact meer.

Eind september ligt het boek, waar Mariah sinds 2018 aan werkt, in de schappen. Vorige week maakte ze via sociale media bekend dat het af was. „Het heeft lang geduurd voordat ik de moed kon opbrengen om over mijn leven te schrijven. Ik wil een verhaal vertellen waarin mijn ups en downs zitten, triomfen en trauma’s, mislukkingen en dromen: zaken die mij gevormd hebben tot de persoon die ik nu ben,” schreef de zangeres toen.

Lees ook: Arrestaties na steekpartij bij voormalig kantoor Charlie Hebdo, mogelijk terreurdaad

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zus Mariah Carey probeerde haar als kind te verkopen aan pooier
Sluiten