Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 7 aug 2020 / 20:17 uur

Vliegtuig Air India Express schiet door en breekt in tweeën, vijftien doden

Een vliegtuig van de budgetmaatschappij Air India Express is vrijdag doorgeschoten op de landingsbaan van het vliegveld bij het Zuid-Indiase stad Kozhikode, 10 meter naar beneden gegleden en in tweeën gebroken. Volgens de lokale autoriteiten zijn zeker vijftien inzittenden om het leven gekomen. 123 anderen raakten gewond, van wie vijftien ernstig. Het toestel had 191 passagiers en bemanningsleden aan boord.

Landing

Het ongeluk vond plaats tijdens de landing, waarbij het toestel in de problemen kwam door zware regen en een mankement aan het landingsgestel. Na de crash zijn meteen tientallen ambulances ingezet. Volgens de hulpdiensten was de reddingsoperatie moeilijk vanwege het slechte weer.

Coronavliegtuig uit Dubai

Air India Express meldde dat er 184 passagiers, onder wie tien jonge kinderen, twee piloten en vijf andere crewleden in de Boeing-737 zaten. De hoofdpiloot zou een van de doden zijn. Het vliegtuig kwam terug uit Dubai. Het betrof een repatriëringsvlucht in verband met de corona-restricties in andere landen.

Kozhikode ligt in de deelstaat Kerala, waar noodweer momenteel voor veel ellende zorgt. Door de zware regenval vond er onder meer ook een aardverschuiving op een theeplantage plaats, waardoor zeker vijftien medewerkers omkwamen. Ze werden in hun slaap verrast door een modderstroom die hun huisjes wegvaagde. Er worden nog tientallen mensen vermist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vliegtuig Air India Express schiet door en breekt in tweeën, vijftien doden
Sluiten