Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 9 jul 2020 / 19:09 uur

Burgemeester Seoul dood aangetroffen op berg

In het noorden van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, is de burgemeester dood aangetroffen. De man geldt als een belangrijk politicus in het land.

Hij is aangetroffen op een berg in het noorden van de metropool. Park Won-soon was door zijn dochter als vermist opgeven, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Klacht tegen burgemeester Seoul

De dood van de 64-jarige komt ruim een dag nadat een voormalige ambtenaar van de stad een klacht tegen hem had ingediend, mogelijk over aanranding. Er wordt dan ook gespeculeerd over zelfdoding. Mocht dat zo zijn, dan is hij de hoogste Zuid-Koreaanse politicus die dat deed sinds ex-president Roh Moo-hyun in 2009 van een klif sprong na aantijgingen van corruptie.

Machtigste gekozen functie

Nadat Park als vermist was gemeld, begon de massaal ingezette politie meteen te zoeken naar de burgemeester van de metropool van bijna 10 miljoen inwoners. Daarbij werden ook drones gebruikt. Volgens de dochter liet hij in een boodschap een soort ‘laatste woorden’ achter. Zijn mobiele telefoon was uitgezet. Park was sinds 2011 burgervader van Seoul.

Park was een zwaargewicht in de regerende centrumlinkse Democratische partij en gold als kansrijk kandidaat voor de presidentsverkiezingen in 2022. De burgemeester van Seoul wordt vaak beschouwd als de machtigste gekozen functie in het land, na die van president.

Lees ook: Noord-Korea schiet ‘per ongeluk’ op Zuid-Korea

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Burgemeester Seoul dood aangetroffen op berg
Sluiten