Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 27 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Agenten betrapt op barbecuefeestje tijdens hun werk

Drie agenten van de federale politie in België zijn zondag betrapt toen ze tijdens hun shift aan het barbecueën waren aan de Nederlandse grens. Ook waren ze onder invloed.

De inspecteurs kregen de opdracht om de Belgisch-Nederlandse grens in Essen te bewaken. Ze moesten dus controleren of de buitenlandse chauffeurs de toelating hadden om België binnen te komen. Een van de gecontroleerde chauffeurs had echter een smeulende barbecue met daarnaast enkele wijnflessen opgemerkt en belde naar de politie om het vreemde tafereel aan te geven.

Agenten hadden te veel gedronken

Enkele agenten van de lokale politie kwamen ter plaatse en stelden vast dat er inderdaad een barbecue gebruikt was en wijn was gedronken. De drie inspecteurs werden daarom onderworpen aan een alcoholtest. „Er is proces-verbaal opgesteld tegen de twee inspecteurs omdat ze alcohol hadden genuttigd. Het was te veel”, zei Sarah Frederickx, woordvoerster van de federale politie in België, tegen Het Nieuwsblad.

Op deze foto zie je een Belgische politieagent
Foto: ANP

‘Onaanvaardbaar’

De inspecteurs waren al meer dan twintig jaar in dienst en werken normaal gezien bij de luchtvaartpolitie. Door de coronacrisis moesten ze tijdelijk de grens bewaken. Frederickx: „Er is een intern tuchtonderzoek geopend. Als blijkt dat de feiten bevestigd worden, dan is dit onaanvaardbaar. Het dreigt een smet te werpen op al het harde werk van hun collega’s van de afgelopen weken, in deze moeilijke tijden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.