Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 11 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Morgen is bekend welke partijen (hoeveel) ministers leveren, daarna komen de namen pas

Het is nog niet bekend welke partij bewindspersonen mag leveren voor welke ministeries. Dat wordt woensdag naar buiten gebracht, meldt een ingewijde. Dinsdagmiddag kwam naar buiten dat PVV, VVD, NSC en BBB het eens zijn geworden over de verdeling. PVV-leider Geert Wilders meldde het na een gesprek met de formateur.

De namen van beoogde ministers en staatssecretarissen volgen later deze week.

Woensdagochtend zal formateur Richard van Zwol eerst beoogd premier Dick Schoof ontvangen. De premierskandidaat zal daarna voor een formeel kennismakingsgesprek langs gaan bij Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma. Schoof is al eerder naar voren geschoven door de partijen en was de afgelopen weken ook betrokken bij de indeling van het nieuwe kabinet.

Begin van de woensdagmiddag schuift Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn aan bij de formateur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties