Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 15 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Kabinet trekt extra geld uit om mensen te helpen bij betalen van energierekening, zoveel extra mensen helpen ze

Veel mensen hebben de afgelopen weken een beroep gedaan op het noodfonds voor huishoudens die hulp nodig hebben om hun energierekening te betalen. Het kabinet en energiebedrijven trekken de portemonnee om tienduizenden gezinnen extra te kunnen helpen, meldt demissionair minister Carola Schouten (Armoedebeleid).

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is bedoeld voor huishoudens met een laag of middeninkomen die relatief veel van hun inkomen kwijt zijn aan de energierekening. Sinds het loket op 22 januari openging, hebben 85.000 mensen een aanvraag gedaan.

Om te voorkomen dat het noodfonds mensen de deur moet wijzen, storten de energiebedrijven gezamenlijk 8 miljoen euro bij en het ministerie van Sociale Zaken 16 miljoen euro. Dat geld was hiervoor al gereserveerd op de begroting. Daardoor stijgt het beschikbare budget van 60 miljoen naar 84 miljoen euro.

Met het extra geld, voldoende om 38.000 huishoudens extra te helpen, verwacht het noodfonds tot medio maart open te kunnen blijven. Schouten laat weten de deelnemende energiebedrijven „zeer erkentelijk” te zijn dat ook zij hun steentje bijdragen aan de bestrijding van energiearmoede.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties