Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 29 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Omtzigt ziet twee opties: gedogen of extraparlementair kabinet

Voor NSC liggen er twee opties op tafel voor een nieuw kabinet. Dat is gedogen of een extraparlementair kabinet, zei partijleider Pieter Omtzigt na een gesprek met informateur Kim Putters. Op een zakenkabinet zit volgens Omtzigt niemand te wachten.

Hij hoopt „dat iedereen van (deze twee opties) denkt, nou, daar kunnen we mee uit de voeten”. PVV, VVD, NSC en BBB praten al maanden over de vorming van een rechts kabinet. De VVD wilde eerder ook alleen gedogen, maar lijkt inmiddels wel toe te willen treden tot een kabinet.

Zo’n gedoogconstructie was „natuurlijk onderwerp van gesprek” donderdag met de informateur, zei de NSC-leider na afloop. Hij wilde verder niks zeggen onder welke voorwaarden hij bereid is zo’n minderheidskabinet van PVV, VVD en BBB te gaan gedogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties