Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 9 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Na 15 jaar stopt burgemeester Aboutaleb van Rotterdam ermee

Ahmed Aboutaleb stopt komend najaar als burgemeester van Rotterdam. In een brief aan de gemeenteraad schrijft hij dinsdag dat het na ruim vijftien jaar tijd is om plaats te maken voor een nieuwe burgemeester.

PvdA’er Aboutaleb werd in 2009 benoemd tot burgemeester. In 2021 begon hij aan zijn derde termijn van zes jaar.

„Het moment van dit besluit was lastig te bepalen maar is weloverwogen gekozen. De gemeenteraad en het college zijn nu bijna halverwege hun mandaat en goed ingevoerd in het besturen van de stad”, schrijft Aboutaleb. Het is nog niet bekend wanneer hij daadwerkelijk opstapt. Dat bepaalt hij samen met de leiding van de gemeenteraad, het zogeheten presidium. „Zo kan er een ordentelijke overdracht naar mijn opvolger plaatsvinden.”

Aboutaleb (62) meldt niet wat hij na zijn afscheid als burgemeester gaat doen. Hij was van 2004 tot 2007 wethouder in Amsterdam. Van 2007 tot 2008 was hij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties