Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 3 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Drie mensen, onder wie twee kinderen, omgekomen bij ongeval op A1

Bij een ongeval zaterdagavond op de A1 bij knooppunt Hoevelaken met een spookrijder zijn drie mensen, onder wie twee kinderen, om het leven gekomen. Het gaat om kinderen van 12 en 14 jaar uit Hilversum. Ook de spookrijder, een 19-jarige man uit Roemenië, kwam om. De ouders van de omgekomen kinderen raakten zwaargewond en hun toestand is zorgelijk, meldt de politie.

De Roemeen bestuurde een auto die frontaal botste op een tegemoetkomende personenauto. Daarin zat een gezin met vier mensen. De man uit Roemenië overleed later in het ziekenhuis.

De melding kwam iets na 22.00 uur binnen bij de politie. Veel hulpdiensten gingen eropaf, onder meer twee mobiele medische teams. Ook omstanders boden hulp. De snelweg ging in beide richtingen dicht. De politie voert nader onderzoek uit en probeert onder meer te achterhalen waardoor de Roemeen ging spookrijden.

Slachtofferhulp Nederland verleent steun aan de direct betrokkenen en aan mogelijke getuigen en omstanders van het ongeval. Tegen Omroep Gelderland zegt een politiewoordvoerder trots en waardering te voelen voor mensen die meteen te hulp schoten. „Dat mensen in zo’n situatie gaan handelen en mensen uit de auto gaan halen en levensreddende handelingen gaan verrichten. Je hoort vaak kritiek, als mensen foto’s en filmpjes gaan maken. Gisteren hebben we daar de andere kant van meegemaakt. Het is heel waardevol om te constateren dat er mensen zijn die hulp bieden in een situatie die om onmiddellijk ingrijpen vraagt. Die in zo’n gevaarlijke situatie een ander uit een auto halen en eerste hulp aanbieden”, aldus de woordvoerder tegen de regionale publieke omroep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties