Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 24 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Wilders na neptweet over ‘verkenner’ Van der Staaij: klopt niks van

Er „klopt niks van” dat de PVV heeft aangekondigd voormalig SGP-leider Kees van der Staaij voor te dragen als verkenner in de formatie, zegt PVV-leider Geert Wilders op X. Het bericht werd overgenomen door verschillende media, maar kwam van een nepaccount.

De beoogde fractievoorzitters van de nieuwe Tweede Kamer komen vrijdag bijeen om over de formatie te praten. Het doel is een verkenner aan te wijzen die gaat onderzoeken welke regeringscoalities mogelijk zijn. De PVV neemt daarin als grootste partij na de verkiezingen het voortouw, maar het bericht dat de partij al gekozen zou hebben voor Van der Staaij klopt dus niet.

„Vanmiddag zullen wij voormalig SGP-leider Kees Van Der Staaij aandragen als verkenner bij Kamervoorzitter Vera Bergkamp”, schreef het account PVVpers, dat dus niet echt een X-account van de partij is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties