Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 19 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Verdachte aangehouden om dodelijke steekpartij TivoliVredenburg

De politie heeft zondagochtend een verdachte aangehouden die mogelijk betrokken is bij de dodelijke steekpartij enkele uren eerder in het Utrechtse muziekcentrum TivoliVredenburg. Dat meldt de politie. Bij de steekpartij kwam een 41-jarige man uit Utrecht om. Hij werkte bij het schoonmaakbedrijf waar TivoliVredenburg mee samenwerkt

Het incident gebeurde rond 07.00 uur. Op het moment van de steekpartij waren er geen evenementen in het gebouw, liet de politie eerder weten. TivoliVredenburg meldde op de site van het muziekcentrum al dat bij het incident geen publiek of artiesten betrokken waren. „Bezoekers van evenementen die zaterdagnacht plaatsvonden, waren al naar huis”, aldus het muziekcentrum in een zondagmiddag verspreide verklaring.

Bij de steekpartij waren volgens een woordvoerder van de politie twee mensen betrokken. De dader sloeg op de vlucht. De politie verspreidde na de steekpartij een signalement van een verdachte man. Enkele uren later wist de politie de man van wie het signalement was verspreid aan te houden.

Alle producties afgelast

Een politiewoordvoerster kon aan het begin van zondagmiddag nog niets zeggen over de leeftijd en woonplaats van de verdachte. Ook kon ze nog niets kwijt over de relatie tussen het slachtoffer en de verdachte of de aanleiding voor het incident. „De toedracht wordt nog onderzocht.”

Het muziekcentrum heeft alle producties afgelast die zondag in het gebouw zouden worden gehouden. Op de agenda stonden zondag optredens van onder meer het Residentie Orkest, Weval en Matthew Mole. „Ticketkopers worden actief gebeld en gemaild over de afgelasting. De mensen die het bericht niet tijdig ontvangen worden opgevangen in de centrale hal”, aldus TivoliVredenburg.

TivoliVredenburg meldt verder aangedaan te zijn door het incident en mee te leven met de nabestaanden en betrokkenen. „Alle medewerkers van TivoliVredenburg zijn ingelicht en worden zo goed mogelijk opgevangen. Er is een plek ingericht waar collega’s elkaar kunnen treffen voor steun en support.”

Meer binnenlands nieuws lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties