Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 20 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

FVD: lijsttrekker Baudet opnieuw aangevallen

Lijsttrekker Thierry Baudet van Forum voor Democratie is opnieuw aangevallen. Dat meldt de partij op X. Baudet is door een traumachirurg in het ziekenhuis in Groningen behandeld. „Het lijkt erop dat alles goed zal komen”, meldde FVD na het incident. Volgens de partij raakte ook een beveiliger gewond.

Het gebeurde tijdens een evenement in een café in Groningen. Hij werd daar volgens FVD plotseling met een bierfles op zijn achterhoofd geslagen „en tevens net naast zijn oog op de rand van zijn slaap geraakt”. Hij zou deze avond nog bij een bijeenkomst in Odeon in Zwolle zijn. Het is nog niet zeker of die doorgaat.

Baudet is al vaker bedreigd. Vorige maand is Baudet met een paraplu aangevallen toen hij in het Belgische Gent een speech ging geven. Daar hield hij een lichte hersenschudding aan over. Hij legde toen de verkiezingscampagne enkele dagen stil. FVD verklaarde toen zich te beraden op „aanvullende veiligheidsmaatregelen”.

D66-lijsttrekker en minister voor Klimaat Rob Jetten zei na de eerste aanval op Baudet een „heel stevige” evaluatie van het incident te verwachten. „Ik ga er dus ook vanuit dat de veiligheidsdiensten opnieuw kijken of alle campagneactiviteiten op een goede, veilige manier kunnen plaatsvinden”, zei hij toen.

Meer binnenlands nieuws lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties