Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Binnenland 2 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Haal je zonnebrand uit de kast: een zonovergoten weekend staat voor deur

Het geklaag over het weer was dit jaar niet van de lucht. Deze (meteorologische) lente mag zelfs in de top vijf van natste voorjaren ooit gemeten. Voor zonaanbidders begon het er de afgelopen weken eindelijk meer hoopvol uit te zien, want het zonnetje liet zich toch regelmatig goed zien. Die trend zet zich door: er staat een zonovergoten weekend voor de deur. Tijd voor terrasjes en stranddagen dus. Het blijft bovendien de komende weken mooi.

Dat meldt Weeronline.

Zonovergoten weekend

Vandaag breekt de zon in de loop van de dag steeds meer door. Het wordt tussen de 17 tot 21 graden. Er zijn flink zonnige perioden, afgewisseld met bewolking. In de nacht koelt het af naar 7 tot 11 graden, dus wie het weekend gaat vieren doet er goed aan om een jas mee te nemen.

Het warmst wordt het op zaterdag. „Het belooft een prachtige dag te worden voor buitenactiviteiten met veel ruimte voor de zon”, zegt Weeronline. De temperaturen komen uit tussen de 18 tot 25 graden. De weersite verwacht flink wat zon, dus smeer je goed in. „Met zonkracht 6 kan je huid al binnen 15 tot 30 minuten verbranden.” Het blijft daarbij de hele dag droog. Ook op zaterdagavond blijft het zacht, 19 tot 22 graden is dan de gemiddelde temperatuur.

Zondag overheersen zonnige perioden weer, maar de maximale temperatuur zakt naar een graad of 24. Mensen in het noordelijke deel van het land moeten zich opmaken voor meer bewolking en een mate wind, waardoor het daar wat frisser is. Net als op de zaterdag blijft het op grote schaal droog en is de zon tussen 12.00 en 15.00 uur op z’n felst met zonkracht 6.

Het blijft warm

Maandag hebben de zuidelijke provincies de beste papieren voor zon, terwijl het noorden meer wolken moet verwachten. Het wordt tussen de 17 en 24 graden. En het goede nieuws is: de komende weken blijft het zonnig en zonnig weer. De paraplu kan ieder geval voorlopig in de kast blijven, want de kans op regen is erg klein.

Cliffhanger van weer goed bekeken GTST valt goed bij kijkers: ‘Héle cast eruit??’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.