Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Binnenland 12 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Opnieuw een klap voor familie van vermoorde Gino (9): tante ‘onder verdachte omstandigheden’ overleden

Alweer een drama voor de familie voor de vermoorde Gino: zijn tante is vanochtend levenloos in een woning aan de Vismarkt in Roermond gevonden. Volgens de politie is de 51-jarige vrouw onder verdachte omstandigheden overleden. Nadat de 9-jarige Gino vorig jaar werd ontvoerd, misbruikt en vermoord, stierf zijn moeder later dat jaar een natuurlijke dood.

De hulpdiensten hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar zonder succes. Wie rond 09.30 uur de melding heeft gedaan dat reanimatie nodig was, wilde een woordvoerster van de politie niet zeggen.

Verdachte is aangehouden

Er is een verdachte aangehouden, een 47-jarige man uit Roermond. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. De politie onderzoekt wat er is gebeurd. Zo is er een buurtonderzoek bezig.

Volgens buren is de dode de bewoonster van het huis en is haar vriend door de politie meegenomen. De laatste weken zou tussen beiden regelmatig onenigheid zijn geweest, waarbij de politie enkele malen zou hebben ingegrepen. De woordvoerster van de politie kan alleen bevestigen dat het adres waar de dode is gevonden, bekend was bij de politie.

Gino bijna een jaar geleden vermoord

Bijna een jaar geleden was heel Nederland in rep en roer door de vermissing en dood van Gino. Hij verdween op woensdagavond 1 juni 2022, nadat hij voor het laatst gezien werd op een speelveldje in Kerkrade. De politie sloeg daarna meteen groot alarm en honderden mensen hielpen mee met de zoektocht naar Gino. Drie dagen later werd zijn lichaam gevonden op een steenworp afstand van de woning van verdachte Donny M., die de politie zelf naar het lichaam leidde.

Tijdens de eerste zitting in de zaak bekende M. dat hij Gino heeft meegenomen, hem xtc en Kamagra (een soort viagra) heeft gegeven en hem seksueel heeft misbruikt. Over het vermoorden van het kind heeft M. wisselend verklaard. Zo zou Gino verstikt kunnen zijn met een kussen, maar ander letsel zou ook kunnen wijzen op wurging of verdrinking. De conclusies van de sectie op het lichaam van het slachtoffer maken melding van wurgen en smoren.

Het jongetje bracht de laatste week van zijn leven door bij zijn zus Kelly. De broer van de overleden vrouw en diens dochter Kelly kwamen vanochtend na het bekend worden van de dood van hun zus en tante naar de Vismarkt in Roermond om er steun bij elkaar te zoeken.

Ambtenaren doen gruwelijke vondst: man ligt zes jaar lang dood in zijn flat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.