Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Binnenland 6 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

‘Heftig geweldsincident’ op station: slachtoffer geschopt en op spoor geduwd

Een grote groep personen heeft gisteravond op station Bijlmer Arena in Amsterdam iemand geschopt en geslagen en op het spoor geduwd. De politie spreekt van een heftig geweldsincident, maar weet nog niet wie het slachtoffer is.

Volgens de politie is de jongen of man op het perron onder meer tegen zijn hoofd geschopt. Naar het slachtoffer zijn ze dringend op zoek, is op sociale media te zien. De beelden van deze heftige mishandeling zijn vervolgens op diverse sociale media kanalen gedeeld.

‘Iemand in blauw vest wordt keihard tegen hoofd getrapt’

Het gebeurde rond 21.25 uur. Beelden van het incident gaan inmiddels rond op sociale media. Een politiewoordvoerster noemt het heftige beelden. „Wie het slachtoffer in deze zaak is, staat nog niet vast. Op de beelden is te zien dat iemand in een blauw vest keihard tegen zijn hoofd wordt getrapt, terwijl hij al op de grond lag.”

Op een gegeven moment wist het slachtoffer toch op te staan, maar werd hij vervolgens het spoor op geduwd. „Het zou goed zijn dat hij nagekeken wordt door zorgprofessionals”, aldus de politiewoordvoerster.

https://twitter.com/POL_Amsterdam/status/1654760819597475841

Oproep om video van geweldsincident niet verder te verspreiden

De politie roept getuigen van het incident op zich te melden en komt graag in contact met het slachtoffer. Ook roept de politie op de video niet verder op sociale media te verspreiden en beelden van de mishandeling alleen met de politie te delen.

Elektrische steps legaliseren? Liefhebbers komen in actie voor lichte elektrische voertuigen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.