Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 3 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

50 euro neerleggen voor 10 minuten parkeren in Scheveningen: ‘1 april… toch?’

Lekker dagje Scheveningen voor de boeg of een kort bezoekje? Zet je schrap, wat als je je auto wilt parkeren kost dat op een aantal plaatsen voortaan 50 euro. Het maakt daarbij niet uit of je 10 minuten in Scheveningen bent, of de hele dag. Je kunt haast wel raden wat ‘men daar op Twitter van vindt’.

Scheveningen is en wordt veel meer dan een plastic stoel, patat en schnitzel, schreef Metro in een reportage in de zomer van 2021. Het stranddorp moet de beste en meest gewilde kustplaats van Noordwest-Europa worden, wilde de badplaats graag uitdragen. Scheveningen wordt inderdaad veel meer: veel meer betalen vooral. In een bepaald aantal straten en niet in alle, dat moeten we er wel even bij vertellen.

Parkeren in Scheveningen en centrum Den Haag: 50 euro als proef

50 euro dus als standaard bedrag voor je auto parkeren in Scheveningen of in het centrum van Den Haag. Met dat nieuws kwamen de NOS en Omroep West vanmorgen. „Het vaste dagtarief is een pilot van de gemeente zodat er genoeg parkeerplek is voor bewoners”, weet Omroep West te melden. En: „Met de proef wil de gemeente ervoor zorgen dat bewoners voorrang krijgen op toeristen. Vanwege het hoge bedrag zullen toeristen uitwijken naar parkeergarages, is de verwachting. Bewoners kunnen dan in hun eigen straat hun auto makkelijker kwijt.”

Ga je binnenkort bijvoorbeeld een avondje naar de musical Aïda in het AFAS Circustheater in Scheveningen (Metro‘s recensie lees je hier), probeer dan in de parkeergarage aan de overkant van het theater te parkeren, is dus de tip.

Inwoners ‘willen gewoon in eigen wijk’

Een bewonersvereniging in het centrum van Scheveningen is tevreden met de parkeerproef. Een woordvoerder tegen Omroep West: „Je kunt nooit parkeren, je moet wachten tot er iemand instapt en wegrijdt. Maar je wil gewoon in je eigen wijk parkeren.” Positief werd er ook gereageerd op een informatiebijeenkomst van de gemeente over het plan. Een ondernemersvereniging is wat minder enthousiast.

Dat laatste zal al helemaal gelden voor de strandgangers van buiten Scheveningen. Op Twitter wordt er inmiddels moord en brand geschreeuwd. Dat gebeurt onder meer door Samen voor Nederland. De politieke partij denkt aan een grap die de vorige maand gemaakt had kunnen worden.

https://twitter.com/SamenVoorNL/status/1653676116480016385

Je kunt de badplaats ook links laten liggen, vindt iemand: „Scheveningen is niet eens leuk meer! Veel te druk op warme dagen en vol met toeristen die je zakken proberen te rollen. Als Nederlander mis je niks door er niet te komen.” Ene René: „Compleet doorgeslagen. Altijd leuk om daar te zijn, maar dat wordt dus onmogelijk. Dag Scheveningen.” Iemand anders: „En Scheveningen is al het tweede Zandvoort aan het worden. Vergane glorie.” „Vuile zakkenvullers”, noteert Wim.

Johan ziet het anders: „Goed idee voor de straten waar het om gaat.” En Antje: „Neem de tram.”

Een persoon die zich ‘Margriet Journalist’ noemt, komt nog met een handigheidje: „Ik weet een plekje in Scheveningen waar je tot 18.00 gratis kunt staan. (Echt!) Voor 25 euro vertel ik het je!”😄

‘Keihard huilen’ bij emotionele Niet Klein Te Krijgen, Paul de Leeuw komt belofte na

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.