Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 9 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederland zette massaal wekker voor Formule 1: nooit eerder zoveel internetverkeer op zondagochtend

Een heleboel Nederlandse Formule 1-fans waren vanochtend vroeg uit de veren en dat heeft een bijzonder record opgeleverd. Nooit eerder was de ochtendpiek van het internetverkeer via VodafoneZiggo zo hoog als vanochtend.

Om 06.45 uur nam het online verkeer in rap tempo toe. „Veel mensen hadden hun wekker gezet om de race kijken”, aldus VodafoneZiggo. Volgens de televisie- en internetaanbieder was er tijdens de start van de formule 1-race, om 07.00 uur, zeker 172 procent meer internetverkeer dan op een normale zondagochtend.

Formule 1 in Japan best bekeken race van seizoen

En niet alleen was de piek van deze ochtend een stuk hoger dan op een normale zondag, het overstijgt zelfs een aantal pieken in de avonduren van afgelopen week. Volgens VodafoneZiggo is de Formule 1-race in Japan dan ook de best bekeken race van dit seizoen.

Zelfs de pauze die werd ingelast vanwege de regen op het circuit in Japan, maakte geen verschil. Ondanks dat het lang duurde voor de race weer kon starten nam het dataverkeer alleen maar toe, zo laat de internetaanbieder weten. „Bij de finish was het dataverkeer met 21 procent toegenomen ten opzichte van 07.00 uur.”

Meer verkeer richting het mobiele netwerk

Vanaf 09.00 uur zijn ook meer mensen op hun mobiele telefoon de race gaan kijken. Rond de finish was er 175 procent meer verkeer richting het mobiele netwerk van VodafoneZiggo te zien dan op een normale zondagochtend.

De aanbieder laat weten dat op basis van het internetverkeer de Grote Prijs van Canada en die van Miami de top 3 aanvullen van best bekeken races dit seizoen. Die waren in Nederland ‘s avonds te zien.

Max Verstappen werd na de Grote Prijs van Japan uitgeroepen tot wereldkampioen. Wel was er veel verwarring over de uitkomst van de Formule 1-race omdat er eerste gedacht werd dat Verstappen niet het volle aantal punten zou krijgen vanwege het feit dat de race drastisch ingekort was door het slechte weer.

Vermoedelijke dader explosie Krimbrug bekend (spoiler: het is géén Oekraïner)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.