Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 20 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Politie bevestigt dood Hebe en Sanne, gaat uit van een noodlottig ongeval

De politie gaat ervan uit dat Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26) zijn omgekomen door een noodlottig ongeval. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf, zo zei Stijn van Griensven, hoofd Operatiën van de politie Oost-Brabant, vanmiddag bij een persmoment op het politiebureau in Den Bosch. Hoe dat ongeluk precies kon gebeuren, is nog onduidelijk.

„We hebben op dit moment geen indicatie dat het om een misdrijf gaat, we gaan echt uit van een ongeval. Daarbij houden we meerdere scenario’s open. Het kan een eenzijdig ongeval zijn, maar het kan ook zijn dat er anderen bij het ongeval betrokken zijn”, aldus Van Griensven. Of er mankementen gevonden zijn aan de auto, moet nog uit onderzoek blijken. Ook wordt nog onderzocht wat voor weer het was en of die omstandigheden mogelijk een rol speelden bij het ongeluk. „Gladheid, mist, dat soort omstandigheden. Die zijn natuurlijk bepalend voor de manier waarop een aanrijding of een eenzijdig ongeval kan plaatsvinden.”

De politie bevestigde donderdag dat officieel is vastgesteld dat de twee lichamen die werden gevonden van Hebe en Sanne zijn. „Dat is zeker. Dat hebben we zo ook met de ouders van Sanne en Hebe besproken. Woensdagavond zijn de condoleances overgebracht aan de familie”, aldus Van Griensven. „Bij de ouders heeft grote onzekerheid plaatsgemaakt voor enorme verslagenheid en verdoofdheid.”

Politie bevestigt overlijden Hebe en Sanne

Maandag vertrok Sanne samen met het gehandicapte meisje Hebe in een zwarte Kia Picanto uit Raamsdonksveer. Ze had Hebe opgehaald bij een dagcentrum en zou vanaf daar naar Vught rijden, waar het meisje woont. Daar kwamen zij echter nooit aan. Gisteravond werden ze na een grote zoektocht in hun auto in het water gevonden bij een knooppunt in de buurt van Den Bosch.

De politie had dinsdagavond al bij het knooppunt gezocht. Op dat moment werd hun auto niet gevonden. „Relatief ver weg” van deze locatie werd gisteren opnieuw gezocht en zag uiteindelijk een politiehelikopter de zwarte Kia Picanto waarin de twee zaten.

Kinderen toeslagenaffaire doen hun verhaal: ‘Kinderbescherming deed er alles aan om ons uit huis te halen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.