Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 5 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Flinke plensbuien verwacht: KNMI waarschuwt voor wateroverlast

Na de zomerse dag van gisteren staat ons vandaag een dag vol regen en onweer te wachten. Het KNMI waarschuwt voor wateroverlast omdat er op sommige plekken in korte tijd veel neerslag kan vallen. Voor heel Nederland geldt daarom code geel.

’s Ochtends valt er vooral in het zuiden van het land veel regen. Op sommige plaatsen kan dit gepaard gaan met onweer. Maar ook de rest van het land wordt niet gespaard. Naar verwachting trekken de buien in de loop van de dag richting het noorden.

De noordelijke provincies worden waarschijnlijk vanavond pas getroffen door het slechte weer. Overdag is vooral in het noorden en noordoosten nog kans op zon en lijkt het weer niet om code geel te vragen. Het kan lokaal nog lekker warm worden met zo’n 22 tot 25 graden. Maar zodra de regenbuien overtrekken koelt het af naar zo’n 16 tot 18 graden.

Code geel vanwege hevige buien

Het KNMI waarschuwt voor de hevigheid van de buien die vandaag over kunnen trekken. Op sommige plaatsen kan er 20 tot mogelijk zelfs 50 millimeter regen vallen. Ter vergelijking: gemiddeld valt er in de hele maand juni zo’n 65 millimeter neerslag, aldus Weer.nl.

Omdat het in korte tijd zeer hevig kan regenen, waarschuwt het KNMI voor wateroverlast. Ook kan het verkeer hinder ondervinden. Voor heel Nederland is daarom code geel afgegeven.

Zon legt het af tegen bewolking

Hoewel het morgen minder regenachtig zal zijn als vandaag, keert de zon voorlopig niet terug. Ook morgen trekken er nog buien over het land en is het wisselend bewolkt. Naar verwachting wordt het zo’n 18 tot 21 graden. Dinsdag wordt er ook een mix van zon en wolken verwacht. Landinwaarts kan er nog een bui vallen. Ook dan wordt het tussen de 18 en 21 graden.

De rest van de week blijft het wisselvallig en moet de zon het afleggen tegen een bewolkte lucht. Het wordt de rest van de week zo’n 19 graden in het noorden tot 24 graden in het zuiden van het land.

Operazangeres Francis van Broekhuizen bezorgt kijkers The Connection een hilarische avond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Flinke plensbuien verwacht: KNMI waarschuwt voor wateroverlast
Sluiten