Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 5 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Bloemen en kaarsjes voor Gino bij speeltuintje in Kerkrade: ‘Verdriet niet te omvatten’

Vele tientallen mensen hebben bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken bij het speeltuintje in Kerkrade, waar de 9-jarige Gino woensdagavond voor het laatst werd gezien. Sindsdien werd hij vermist, totdat gisterochtend zijn lichaam werd gevonden in Geleen.

De mensen die bloemen, knuffels en kaarsjes brachten, stonden daar in groepjes met elkaar te praten. Ze zochten en gaven elkaar steun. Er heerste een gevoel van collectieve rouw. Ook veel vrijwilligers die de afgelopen dagen meehielpen met de zoektocht naar het 9-jarige jongetje, verzamelden zich rond het speeltuintje en zochten troost bij elkaar.

Bloemen en knuffels bij woning in Maastricht

Ook in de kinderrijke straat waar Gino bij zijn moeder woonde in Maastricht werden gisteravond bloemen en knuffels neergelegd en kaarsjes aangestoken. „Lieve Gino, jij bent de mooiste ster aan de hemel”, staat er op een papiertje bij een knuffelbeer voor het huis waar hij woonde. „Gino was bang voor het donker”, vertelde één van de kinderen uit de straat. „Daarom hebben wij er kaarsjes neergezet.”

De jongen komt eigenlijk uit Maastricht, maar logeerde sinds een week bij een zus in Kerkrade, omdat zijn moeder ziek is. Woensdagavond ging hij nog buiten even voetballen, maar kwam daarna niet meer thuis. Gino werd voor het laatste gezien bij het speeltuintje in Kerkrade. Hij had om 19.30 uur weer terug bij zijn logeeradres moeten zijn, maar kwam niet opdagen.

De zus van Gino alarmeerde de politie en zocht tot diep in de nacht naar haar broertje. Donderdag werd rond 16.00 uur een amber alert afgegeven. Het is niet bekend hoe Gino om het leven is gekomen en wat er sinds zijn verdwijning met hem gebeurd is.

Familie in shock en intens verdrietig

De familie van Gino heeft laten weten „in shock en intens verdrietig”  te zijn. „Een leegte die niet te vullen is”, staat in een verklaring namens de familie. „Helaas heeft de politie het lichaam van Gino levenloos aangetroffen. Het verdriet is niet te omvatten en vreselijk. De politie zal het onderzoek nu verder oppakken en met zorgvuldigheid en prioriteit uitvoeren om te achterhalen wat er is gebeurd en wie hierbij betrokken is.”

Judy op het Veld, woordvoerster namens de familie, zei in Maastricht, waar officieel bekend werd gemaakt dat de vermiste jongen is overleden: „De familie had hoop tot het moment waarop het lichaam geïdentificeerd moest worden”. En: „Ze zijn nu bij elkaar. Vreselijk. Het verdriet is immens. Dat kun je je niet voorstellen.”

De familie bedankt mensen voor de de hartverwarmende reacties. „Gino mag nooit vergeten worden en moet zo mooi en goed mogelijk worden herdacht als de lieve vrolijke jongen die hij was”, aldus de verklaring, waarin ook wordt aangegeven dat de familie nu behoefte heeft aan rust.

22-jarige man verdacht van betrokkenheid bij dood Gino

De politie arresteerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige man uit Geleen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het jongetje. Tijdens het verhoor door de politie gaf de man aan waar het lichaam van Gino lag.

Momenteel zit de 22-jarige man in alle beperkingen. Behalve zijn advocaat, mag hij met niemand spreken. Aankomende dinsdag of woensdag wordt hij voorgeleid, zo liet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie gisteravond weten.

Flinke plensbuien verwacht: KNMI waarschuwt voor wateroverlast

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bloemen en kaarsjes voor Gino bij speeltuintje in Kerkrade: ‘Verdriet niet te omvatten’
Sluiten