Nina den Bouw
Nina den Bouw Binnenland 11 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Harens Lyceum ontruimd na melding van een persoon met een vuurwapen

Vanmiddag is het Harens Lyceum aan de Kerklaan in het Groningse Haren kort ontruimd geweest. Leerlingen meldden dat er iemand met een pistool bij of in de school rondliep, zo stelt het Dagblad van het Noorden. De politie is aanwezig bij de school en de leerlingen zijn geëvacueerd naar een parkeerplaats naast het schoolgebouw. Uiteindelijk bleek het te gaan om een nepwapen.

De politie ging richting de school na een melding over een verdachte situatie. De zaak is nu onder controle, meldt de politie.

‘Harens Lyceum ontruimd’

Volgens het Dagblad van het Noorden is het Harens Lyceum ontruimd, maar een woordvoerder van de politie weet niet of dat klopt. „Wij zijn daar geweest en hebben direct geacteerd.” Ook kan hij nog niks zeggen over de identiteit van de verdachte, of waarom die persoon een nepvuurwapen bij zich had. Het zou vooralsnog gaan om een verstandelijk beperkt persoon die door de gangen van het Lyceum liep met een nepwapen.

De melding over de verdachte situatie werd rond 12.00 uur gedaan. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. „We gaan met diegene in gesprek over de toedracht van het incident”, aldus de politie.

Inmiddels is de verdachte aangehouden en zijn de lessen op het Harens Lyceum weer hervat.

Ludieke sticker-actie tovert straatborden om tot Oekraïense vlag: ‘Hopelijk pikken mensen de actie op’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.