Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 25 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis daalt tot onder de 2000

Het aantal coronapatiënten dat momenteel in een Nederlandse ziekenhuis ligt, is de afgelopen 24 uur verder gedaald tot onder de 2000. Op eerste kerstdag liggen er 1978 mensen in het ziekenhuis met Covid-19. Het aantal coronabesmettingen steeg wel, maar licht.

Dat is te zien in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 148 minder dan een dag eerder.

In totaal worden nu 534 personen behandeld op de intensive cares. Dat zijn er 12 minder dan vrijdag. Wel zijn er 22 nieuwe coronapatiënten op een ic opgenomen. Doordat er meer mensen overleden of de afdelingen mochten verlaten, ging de bezetting toch omlaag.

Minste aantal coronapatiënten in het ziekenhuis sinds 14 november

Op de verpleegafdelingen worden momenteel 1444 coronapatiënten verzorgd, een daling van 136 ten opzichte van een dag eerder. Het aantal nieuwe opnames was hier 161, maar omdat er ook meer mensen de afdelingen verlieten, daalde de bezetting toch. Het aantal nieuwe opnames op de verpleegafdelingen was wel hoger dan een dag eerder, toen er nog 145 bijkwamen.

Op 14 november was het totaal aantal opgenomen Covid-patiënten met 1863 voor het laatst lager dan nu.

Gelijk met dit relatief positieve coronanieuws, bracht demissionair coronaminister Hugo de Jonge vanmorgen met het bericht dat de eerste veertigers een afspraak voor een boosterprik kunnen maken.

Wel meer coronabesmettingen

Het aantal coronabesmettingen liep wel licht op ten opzichte van een dag eerder. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg tussen gisterochtend en vanmorgen eerste kerstdag 12.629 meldingen van positieve tests. Tussen donderdagochtend en gistermorgen waren dat er 12.517.

Het aantal coronabesmettingen lag nog steeds wel een stuk lager dan een week geleden. Op die zaterdag werden er ruim 14.672 besmettingen bevestigd.

In hoeverre een DigiD-storing van gisteren invloed heeft gehad op de cijfers is niet bekend. Als gevolg van die storing konden sommige mensen niet inloggen, bijvoorbeeld voor het maken van een afspraak voor een coronatest bij de GGD.

Het RIVM kreeg in de afgelopen dag bericht dat 45 mensen aan de gevolgen van hun coronabesmetting zijn gestorven.

Kersttoespraak Willem-Alexander: ‘We zijn vrij om te denken en geloven wat we willen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis daalt tot onder de 2000
Sluiten