Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 19 okt 2021

Dan zie je zomaar dat jouw container een voetbalramp bij NEC voorkomt…

Dat was schrikken zondag, bij de voetbalwedstrijd NEC – Vitesse. Inmiddels weten velen het: een container heeft een voetbalramp met letsel onder supporters voorkomen. Het verhaal achter de ‘wondercontainer’…

Metro belt met de bouwers van de ‘demontabele innovatieve containers’, zoals ze het zelf noemen: Zelfbouw Container Nederland uit Bergschenhoek, ten zuiden van Rotterdam. Het bedrijf kreeg een gratis reclamespot in de schoot geworpen. Prachtig natuurlijk. „Maar”, zo ziet Dennis Prins nu: „We zijn alleen maar blij dat de container erger heeft kunnen voorkomen.”

Stadion NEC voorlopig gesloten

Het was zondag kort na kwart over vier toen het voorste gedeelte van een tribunevak van NEC-stadion De Goffert het begaf. Controleurs hebben vandaag in overleg met de gemeente Nijmegen overigens besloten dat in De Goffert voorlopig niet gevoetbald wordt. Wat er gebeurde: springende en juichende supporters van Vitesse vierden de 0-1 zege in de derby met ‘hun’ voetballers uit Arnhem. Enkele tientallen van hen zakten plotseling een meter naar beneden. Heel eng om te zien, maar ze vielen niet verder. Het ingezakte tribunestuk bleef hangen op een op het oog random geplaatste container. Het sterke wonderding van Zelfbouw Container Nederland, bleek later. Even bellen met genoemde Dennis Prins, sales manager in Bergschenhoek.

Dennis container
Dennis Prins. Foto: Zelfbouw Container Nederland

Ben jij na het gebeuren woordvoerder wondercontainer geworden?

„Haha, zo zou je het kunnen noemen. Ik ben heel de dag door nu wel veel aan het bellen ja. Maar dat is mijn werk. Ik ben gewoon Dennis en sta iedereen te woord. Ik noem het zelf geen wondercontainer hoor. Het is gewoon een container die een ramp heeft voorkomen. We zijn blij dat we daar als bedrijf aan bij hebben gedragen.”

Container-bouwers geen fans van NEC of Vitesse

Zat je naar NEC – Vitesse te kijken?

„Toevallig wel ja, ik zag het live gebeuren. Ik zag echter niet gelijk dat onze container onder die tribune die instortte stond. Je schrikt eerst alleen maar. Toen er een ander shot van de camera kwam, zag ik onze containers wel.”

Met oog voor reclame, maar wie zou dat niet doen: „Dat zag ik gelijk, omdat we een uniek en innovatief product hebben. Maar we zijn vooral blij dat de container heeft geholpen erger te voorkomen. Dat ze sterk en robuust zijn wisten we al, maar dat is nu nog maar eens een keer bewezen.”

Ben je fan van een van beide clubs?

„Nee, ik ben fan van Feyenoord.”

En de andere werknemers?

„Niemand eigenlijk. Het is hier verdeeld tussen Feyenoord, Sparta en Ajax.”

Supports NEC redden fans Vitesse

Waarom stond die container precies daar, was dat toeval?

„Wij hebben demontabele containers geleverd aan supporters van NEC. Zij hebben ze daar opgebouwd. Dat gaat met de hand en zo is het makkelijk plaatsbaar en handig voor onder zo’n uitvak als in het stadion. Dat kan met een zeecontainer die met kraan moet worden verplaatst niet. Ze doen in Nijmegen dienst als opslag- en verkoopcontainers. Maar ik weet precies wat er vanuit de containers wordt verkocht.”

De supporters van NEC hebben dus eigenlijk de fans van Vitesse gered?

„Kort gezegd is dat het ja. Voor en na de wedstrijd niet, heeft iedereen kunnen zien. Maar in het stadion tijdens de wedstrijd zelf wel. Hoe dan ook, wij zijn alleen maar blij dat de container het gewicht heeft kunnen dragen. Als de tribune verder doorgezakt was, dan had niemand willen weten wat er gebeurd was.”

Liever was het helemaal niet gebeurd

Zie je het als mooie gratis reclamespot?

„Nou… Je komt liever op een andere manier goed in het nieuws. Onze nu container heeft dienstgedaan voor iets moois, maar liever zie je zoiets helemaal niet gebeuren.”

Omdat de container alleen in kapotte staat in de media verscheen, hier een ‘gaaf exemplaar’:

Container NEC Vitesse

Is jullie naamsbekendheid wel in één klap toegenomen?

„Dat durf ik op dit moment nog niet te zeggen. We hebben een relatief nieuw product, want we bestaan nog maar zes jaar. Dat je onze containers met de hand in elkaar kunt zetten en uit elkaar kunt halen, is niet overal bekend. Als ik ‘demontabele container’ tegen jou zeg, dan vraag je ‘wat?’. Als ik zeecontainer zeg, dan weet je meteen waar ik het over heb. We kunnen na zondag alleen maar hopen dan mensen hebben gezien dat er ook nog andere containers bestaan.”

Unicum in Kopen zonder Kijken: ‘Heb dit nog nooit meegemaakt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dan zie je zomaar dat jouw container een voetbalramp bij NEC voorkomt…
Sluiten