Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Binnenland 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Claudia de Breij schreef een boek over Prinses Amalia: dit vinden mensen ervan

Half november verschijnt er een persoonlijk boek over Prinses Amalia, de Prinses van Oranje, ter ere van haar 18e verjaardag. Dat laat het koninklijk huis vanmiddag weten. Dit keer is het boek geschreven door cabaretier, schrijver en zangeres Claudia de Breij, op basis van ontmoetingen met de Prinses afgelopen zomer. Het is bedoeld om de lezers kennis te laten maken met de troonopvolger.

Amalia verschijnt in lijn van traditie van eerder verschenen boeken over de troonopvolgers ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag. Voor de Prinses valt deze dag op 18 december, een halfjaar nadat ze is geslaagd voor het vwo.

Claudia de Breij en Prinses Amalia

Claudia de Breij heeft de Prinses van Oranje, een titel die voorbehouden is aan de troonopvolger, afgelopen zomer beter leren kennen. Ze spraken over Amalia’s schooltijd, haar liefde voor muziek en wat het Koningschap en haar toekomstige rol nu voor haar betekenen. De Prinses nam Claudia onder andere mee naar het Koninklijk Staldepartement om over haar passie voor paarden en de paardensport te vertellen. Het wordt een boek wat volgens het koninklijk huis „een weerslag van de gesprekken en een indruk van de auteur” vormt. Op Twitter laten mensen alvast weten wat ze van de gekozen schrijver vinden.

Ook over de nu nog 17-jarige Prinses Amalia wordt veel gesproken.

https://twitter.com/wjhilderink/status/1442436282441814018

Op dit moment is Amalia trending op Twitter, met meer dan 3.000 geplaatste tweets. Op Twitter kunnen de emoties wel vaak snel oplopen, omdat mensen meestal niet bang zijn om op het platform hun ongezouten mening over Claudia, de Prinses of het koningshuis te laten horen. En ook daar vindt iemand weer wat van:

Verjaardagsboek traditie

Vóór Amalia verscheen al eerder het boek Alexander over de vader van de Prinses, geschreven door Renate Rubinstein in 1985. Hella Haasse schreef in 1955 het Portret van Prinses Beatrix. Deze boeken waren allemaal ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag. Amalia bevat beeldmateriaal uit het privé-archief van de Prinses.

Het verjaardagsboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Pluim en verschijnt half november.

Première verrassende hoofdrolspelers musical Aladdin en een vol theater!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.