Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 6 jun 2021

Vechtpartij tussen honderd mensen breekt uit na laatste ronde bij café

Een flinke vechtpartij gisteravond in het Brabantse Deurne: daar gingen twee grote groepen jongeren met elkaar op de vuist. Getuigen zeggen dat er zo’n 150 mensen bij betrokken waren. Het gebeurde nadat een café aan de Blasiusstraat sloot. De bezoekers gingen echter niet naar huis, maar bleven op straat hangen. Daarom kwam de politie ter plekke, meldt Omroep Brabant.

Maar liefst 24 agenten kwamen naar het café en vroegen de jongeren te vertrekken, dat weigerden ze. Uiteindelijk dreef de politie de groep uiteen en gaf een onbekend aantal betrokkenen een boete.

Vechtpartij in Deurne

Een politiewoordvoerster zegt over de cafégangers dat ze „recalcitrant en vervelend” waren. „Agenten hebben daarop de wapenstok getrokken en linies gevormd.” Eén  onruststoker werd uit de groep gehaald en kreeg een boete wegens openbare dronkenschap. Daarna keerde de rust volgens de politie terug en vertrokken de jongeren.

De melding ging in eerste instantie over het gevecht, maar toen de politie eenmaal bij het café aankwamen, was dat gevecht al voorbij. Op sociale media hebben mensen wel een idee wat mogelijk de aanleiding voor het gevecht was: alcohol. „Ik ben blij voor de horeca dat ze weer open zijn. Maar met het opengaan van de cafés komen ook de problemen die alcohol veroorzaken ook weer naar voren. Beetje jammer”, schrijft iemand bijvoorbeeld.

Ook tweet iemand een foto van de schade door de vechtpartij: „Wat kapot glas en een afgebroken ruitenwisser bij een geparkeerde bus.”

Horeca ook binnen open

Gisteren was de eerste dag dat terrassen tot 22.00 uur open mochten blijven en dat horeca ook binnen gasten mogen ontvangen. Reserveren is verplicht en er mogen maximaal vier personen aan één tafel zitten. Binnen en op het terras geldt een maximum van vijftig personen.

Ook voor het afhalen en bezorgen van eten en drinken zijn versoepelingen. Dat kan nu van 06.00 uur tot 01.00 uur. Discotheken, clubs en andere uitgaansgelegenheden blijven voorlopig gesloten.

Bioscopen gisteren meteen helemaal volgeboekt, deze film was favoriet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vechtpartij tussen honderd mensen breekt uit na laatste ronde bij café
Sluiten