Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Coke-boerderij De Kwakel: 11 miljoen cash, poster The Godfather aan de muur

In het anders zo vredige De Kwakel heeft de politie een ongekende hoeveelheid drugs en geld aangetroffen. „Dit is echt een enorme vondst.”

The Godfather in de Noord-Hollandse polder, daar moet het op hebben geleken toen de politie een boerderij boordevol cocaïne binnenviel. Dat gebeurde donderdag al, meldde De Telegraaf vanmorgen. De politie hield de gigantische vondst voor onderzoek en om veiligheidsredenen nog even stil.

11 miljoen cash aangetroffen in De Kwakel

De Kwakel ligt in Noord-Holland in de buurt van Aalsmeer. Het staat vooral bekend om bloemen en bepaald niet om misdaad. Als je Metro’s zoekmachine gebruikt, vind je over De Kwakel slechts een bericht van vijf jaar geleden. Dat was wel een heftig bericht overigens, want de politie moest een man doden die agenten belaagde met een mes. Vorige week bleek het in De Kwakel op het gebied van de georganiseerde misdaad wel raak. In een boerderij werd bijna 3000 kilo cocaïne met een straatwaarde van 195 miljoen euro aangetroffen. Bovendien werd er ruim 11 miljoen euro aan cash geld ontdekt.

Vredig dorp of niet, deze fietser vindt De Kwakel maar ‘een dorp met een vreemde sfeer’:

Een 54-jarige man die in de boerderij verbleef is aangehouden. Er stond niemand op het adres van de boerderij ingeschreven. Ook werd in Aalsmeer een tweede verdachte van 29 jaar opgepakt. De twee zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijven langer vastzitten. De politie sluit andere aanhoudingen niet uit.

Marlon Brando aan de muur

Volgens de politie was de boerderij van boven tot onder gevuld met grote blokken cocaïne en contant geld. Ook werden in het pand zes vuurwapens, dempers, munitie en geldtelmachines gevonden. „Het is echt een enorme vondst. Zo te zien hielden ze er hier een luxe leven op na, want we vonden ook flessen wijn ter waarde van duizenden euro’s per fles en een luxe boek van zo’n 12.500 euro. Aan de muur hing een poster van Marlon Brando als Don Corleone in The Godfather“, aldus de woordvoerder.

Zuid-Amerikaanse organisatie in De Kwakel

Volgens De Telegraaf heeft de politie sterke aanwijzingen voor de rechtstreekse betrokkenheid van een Zuid-Amerikaanse drugsorganisatie bij het geld- en drugspakhuis. Volgens de politie is het een van grootste drugsvangsten voor de Amsterdamse politie ooit. „De locatie waar we de drugs aantroffen kwam bij ons in beeld door een mooie samenwerking tussen de informatie- en analysespecialisten van het Regionaal Intelligence Beeld Ondermijning en de rechercheafdeling Financieel Economische Criminaliteit”, aldus de zegsman.

Ernst Kuipers spreekt duidelijke taal bij Humberto: ‘Deltavariant komt eraan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Coke-boerderij De Kwakel: 11 miljoen cash, poster The Godfather aan de muur
Sluiten