Julia Onclin
Julia Onclin Binnenland 13 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederland geniet volop van #schaatsenopnatuurijs

Natuurijs, een waterig zonnetje en een heerlijke kom warme snert: Nederland geniet volop van het schaatsen op natuurijs. Het komt niet heel vaak voor dat het zo hard vriest dat we onze schaatsen weer uit het vet kunnen halen en nu dat wel kan genieten we er volop van. Voor veel kinderen is het tevens de eerste keer dat ze op natuurijs kunnen staan.

Of het nu gaat om de Piushaven in Tilburg, de haven in Volendam of het water bij Kinderdijk overal waren mensen aan het schaatsen. En dat leverde veel bijzondere plaatjes op. Metro zet de leukste schaatskiekjes voor je op een rijtje.

Eerste keer op natuurijs

Extra bijzonder is het natuurijs voor de kleine dreumesen onder ons. Veel jonge kinderen hebben namelijk nog nooit natuurijs gezien. Het schaatsen was dan ook iets wat niet overal soepel ging, maar plezier had iedereen in overvloed.

Voor de professionele schaatsers onder ons was het extra geweldig dat het ijs dik genoeg is. Zij konden namelijk, voor zover ze niet bezig waren met het WK Afstanden in Thialf, hun sport beoefenen op natuurijs. Schaatser Koen Verweij ging met twee ploeggenoten het ijs op en legde de wonderschone omgeving vast.

Dooi

Naast schaatsen kun je natuurlijk ook een aantal andere sporten op het ijs beoefenen. Zo pakten sommige mensen hun kite erbij om te gaan kitesurfen op het ijs. Het enige nadeel dat kwam kijken bij het schaatsen, waren de ongelukken. Het was namelijk een stuk drukker dan normaal op de spoedeisende hulp.

Jong en oud genoot volop en dat is maar goed ook, want na morgen gaat het dooien. Dus als je je ijzers nog niet ondergebonden hebt, kun je dat morgen het beste (op een rustige plek) doen, want het natuurijs zal helaas snel verdwijnen.

WHO houdt alle opties oorsprong coronavirus open, VS maakt zich zorgen

Door schaatsongelukken twee keer zo druk op spoedeisende hulp

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.