Metro
Metro Binnenland 27 dec 2020 / 11:14 uur

Politie maakt einde aan illegale feesten waar ‘alle denkbare dranken verkrijgbaar’ waren

De politie heeft gisteravond op verschillende plekken in het land een einde gemaakt aan illegale feesten. Er zijn meerdere boetes uitgedeeld.

In Haastrecht, Zuid-Holland, beëindigde de politie een feest in een bedrijfspand, dat was ingericht met feestverlichting en een bar. „Zelfs oma kwam nog even langs toen we ter plaatse waren”, meldt de politie Krimpenerwaard, die diverse bekeuringen uitschreef. Op het illegale feest waren ongeveer twintig mensen aanwezig.

‘Alle denkbare dranken’

In Rotterdam ontdekte de politie een illegaal feest in een bedrijfspand aan de Benthemstraat in de wijk Oude Noorden. „Op de vijfde etage van het bedrijfspand waren de ramen afgeplakt met vuilniszakken. Binnen troffen agenten een feest waarbij alle denkbare dranken verkrijgbaar waren”, zegt een politiewoordvoerder. Het is niet bekend hoeveel feestgangers zijn beboet.

In Limburg ging de politie af op een raveparty in bosperceel bij het dorp Koningsbosch. Volgens een politiewoordvoerster bleek ter plekke dat het een feest op Duits grondgebied was, waarop de Duitse politie is opgeroepen.

Twee mensen opgepakt

Vannacht rond 00.30 uur heeft de politie ook nog eens twee mensen opgepakt, in Uddel (Gelderland). Zij waren op een dansfeestje met ongeveer twintig volwassenen. Er waren meldingen gemaakt van geluidsoverlast, zo kwam de politie het feest op het spoor. En ja hoor: ter plekke was inderdaad harde muziek te horen en in het betreffende huis werden resten van vuurwerkdozen gevonden.

De aanwezige gasten keerden zich tegen de agenten, meldt de politie. Agenten „werden beledigd en ze voelden zich door de grimmige sfeer die ontstond, bedreigd door de groep veelal beschonken mensen die zich met een aanhouding wilden bemoeien”, meldt de politie.

Gedreigd met slagwapen

De groep gooide dingen naar de agenten en er is gedreigd met een slagwapen naar de agenten. Toen heeft een agent zijn dienstwapen getrokken en zijn een aantal feestgangers weggerend.

De aangehouden mensen zijn de dertigjarige bewoner van het huis en een 23-jarige man uit Elspeet. De bewoner werd aangehouden voor belediging en verzet tegen zijn aanhouding. Tegen hem wordt ook een rapportage opgemaakt als hoofdbewoner van de woning waar de coronamaatregelen niet werden nageleefd. De man uit Elspeet werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.

Lees ook: De laatste paar dagen van 2020: iets kouder en buien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie maakt einde aan illegale feesten waar ‘alle denkbare dranken verkrijgbaar’ waren
Sluiten