Metro
Metro Binnenland 5 nov 2020 / 21:50 uur

Zes aanhoudingen na berovingen door tieners bij datingapp-afspraakjes

Daten in tijden van corona is niet ideaal. Wat nog minder ideaal is: worden beroofd en bedreigd door een tiener wanneer je afspreekt via een datingapp. Een catfish in het kwadraat.

De politie in Utrecht heeft zes mensen onder de twintig aangehouden omdat ze slachtoffers hebben bedreigd, afgeperst of beroofd tijdens een afspraak via een datingapp. De laatste tijd komen er steeds vaker meldingen en aangiftes binnen van dat soort incidenten, en de politie waarschuwt gebruikers van de apps.

Tieners

De zes arrestaties werden gedaan na drie verschillende incidenten. Zo werd een 19-jarige Utrechter op 22 oktober aangehouden omdat hij een 48-jarig slachtoffer op een afspraak via een datingapp had bedreigd, afgeperst en beroofd. Vorige week woensdag werden vier tieners van 16, 17, 18 en 19 jaar uit Utrecht en omgeving aangehouden omdat ze een 30-jarig slachtoffer hadden beroofd tijdens een date. Zaterdag is een 18-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden omdat ze een 55-jarig slachtoffer had bestolen op hun afspraak eerder die dag.

Lees ook: Gratis nacho’s voor het hele dorp, ‘ik hoop dat iedereen binnenblijft’

Waarschuwing

Het gaat om verschillende datingapps, waarbij er meer risico zit in apps waarbij anonimiteit voorop staat. „We willen een paar aanbevelingen doen”, schrijft de politie in een persbericht. „Wees gezond wantrouwig als het gaat om een onbekend contact. Probeer meer informatie in te winnen door bijvoorbeeld actuele foto’s te vragen en te bellen vóór het afspreken.” Ook is het aan te raden om af te spreken in het zicht van andere mensen en niet thuis, op een verlaten plaats of in het donker. „Word je slachtoffer van een beroving en/of word je mishandeld bij een afspraak, bel direct 112 en onthoud het signalement en vluchtrichting van de dader.”

Meer datingapp-berovingen

Het gebeurt helaas vaker dat mensen worden beroofd wanneer ze afspreken via een dating-app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zes aanhoudingen na berovingen door tieners bij datingapp-afspraakjes
Sluiten