Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 8 nov 2020 / 21:35 uur

FC Utrecht deelt stadionverbod uit na ‘schandelijk incident’

FC Utrecht heeft na de eredivisiewedstrijd tegen Ajax een supporter een stadionverbod opgelegd. De supporter liet zich filmen terwijl hij achter een desk van FOX Sports stond. De beelden gingen vervolgens rond op social media.

Op de videobeelden is te zien dat de supporter voorafgaand aan het duel achter de FOX Sports-desk in stadion Galgenwaard gaat staan en daar vervolgens een aantal, volgens de club „ontoelaatbare woorden” spreekt.

Spandoek

Volgens FC Utrecht kreeg de supporter de kans om ruim voor de aftrap van de wedstrijd een extra spandoek in het stadion op te hangen om steun aan de selectie te betuigen. Hij wist ook toegang te krijgen tot de plek waar tv-zender FOX Sports voor en na de wedstrijd interviews afneemt. De fan nam plaats achter de tafel en liet daar een filmpje opnemen, dat al snel op social media circuleerde.

Excuses

„De club spreekt schande van dit incident, keurt het ten zeerste af en veroordeelt de kwestie”, laat FC Utrecht in een statement weten. „Daarnaast wil FC Utrecht excuses maken aan FOX Sports, wiens platform ten onrechte gebruikt is voor deze ontoelaatbare uitingen.” De club gaat bovendien intern onderzoeken hoe het kan dat de supporter op die plaats terecht kwam. „Het feit dat deze supporter de kans kreeg om op deze plaats te geraken is ontoelaatbaar en wordt intern verder onderzocht.”

Lees ook: Tsjech omzeilt avondklok door speelgoed hond uit te laten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
FC Utrecht deelt stadionverbod uit na ‘schandelijk incident’
Sluiten