Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 9 nov 2020 / 07:46 uur

Veel jongeren somber in coronatijd: ‘Praat over gevoelens’

Een grote groep jongeren ervaren de coronatijd als zwaar. Meer dan de helft van de Nederlandse jongeren heeft moeite om bij dit soort mentale worstelingen hulp in te schakelen van een professional.

Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. Het gebrek aan onder andere sociale contacten heeft grote invloed op de mentale gesteldheid. In de leeftijdscategorie van 16 – 30 jaar, ziet bijna 70 procent op tegen de donkere wintermaanden. 30 procent maakt zich zorgen over de toekomst en 20 procent van de jongeren voelt zich eenzaam.

Gevoelens uiten

En dat is volgens het Rode Kruis geen goed teken. Als handvat in deze tijd geeft de organisatie een aantal tips op de komende tijd door te komen. Structuur, gezonde voeding, beweging en contact met anderen zijn daarin volgens het Rode Kruis erg belangrijk. Maar vooral het uiten van gevoelens is in deze tijd essentieel. Met vrienden, familie of eventueel een professional. Maar dit laatste lijkt geen gemakkelijke stap voor de jongere generatie. 52 procent van de ondervraagden zegt hier moeite mee te hebben.

Coronahulplijn

Jongeren die kampen met mentale problematiek en niet makkelijk naar hulpverlening stappen, kunnen de coronahulplijn bellen. Zo kunnen jongeren gratis een gesprek aanvragen met een gecertificeerde coach van coachingbureau Blijfovereind.

Lees ook: Rode Kruis aan overheid: vergeet meest kwetsbaren niet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Veel jongeren somber in coronatijd: ‘Praat over gevoelens’
Sluiten