Femke van Rooijen
Femke van Rooijen | LinkedIn Opvallend 8 nov 2020 / 20:11 uur

Tsjech omzeilt avondklok door speelgoed hond uit te laten

Een man in de Tsjechische stad Ceske Budejovice maakte zich vorige week schuldig aan het overtreden van de avondklok. Dat deed hij op een opmerkelijke manier, waardoor hij er vanaf kwam met waarschuwing.

Sinds woensdag is er in Tsjechië een avondklok van kracht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Tsjech probeerde deze regel te omzeilen door een pluchen speelgoed hond ‘uit te laten’, zodat hij toch nog naar buiten kon na 21.00 uur ’s avonds.

Cameraploeg

Sinds er een avondklok van kracht is in het land, moeten de inwoners van Tsjechië tussen 21.00 uur en 05.00 uur thuisblijven. Even de hond uitlaten mag wel.

Een cameraploeg volgde twee agenten tijdens hun patrouille op de eerste avond dat de avondklok van kracht was. Toen ze de man met de pluche hond door de verlaten stad zagen lopen, reageerden verbaasd. De Tsjech had de ‘hond’ vast gemaakt aan een geïmproviseerde hondenriem. „Ik laat alleen mijn hond uit, ik doe niets illegaals” zei de man tegen de agenten. Een boete kreeg hij niet. Nadat de man zich gelegitimeerd had, kon hij op huis aan met enkel een waarschuwing.

Noodtoestand

Net als Nederland land kampt Tsjechië met veel besmettingen. De noodtoestand is op 5 oktober afgekondigd. Restaurants en scholen werden eerder al gesloten, en op de meeste plaatsen is het dragen van mondkapjes verplicht.

Kontrola dodržování opatření

Večerní Město České Budějovice a aktuálně platící mimořádné opatření zakazující, až na několik výjimek, volný pohyb osob na území celé České republiky v době od 21:00 hod. do 04:59 hod……Budějce ZadarmoBudějce

Posted by Události jižní Čechy on Thursday, October 29, 2020

Lees ook: Boris Johnson wil samen met Biden klimaatproblemen aanpakken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tsjech omzeilt avondklok door speelgoed hond uit te laten
Sluiten