Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Binnenland 8 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Geen auto’s welkom bij Kralingse Bos dit weekend

De gemeente Rotterdam gaat dit weekend alle autoverkeer weren uit het Kralingse Bos. Zowel alle parkeerplaatsen als de doorgaande weg door het bos worden afgesloten. Reden hiervoor was de drukte van de afgelopen dagen bij het bos, zegt een woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb tegen het AD.

De afsluitingen gelden op zowel zaterdag als zondag van acht uur ‘s ochtends tot negen uur ‘s avonds. Door de hoge temperaturen van de afgelopen dagen gingen er te veel mensen naar het Kralingse Bos. Nu de warme temperaturen aanhouden en het weekend aangebroken is, zou het bos zonder maatregelen alleen nog maar drukker worden. De woordvoerder zegt dat bezoekers teruggestuurd kunnen worden als het op populaire plekken te druk dreigt te worden.

Alle ondernemers van het Kralingse Bos zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Voor voetgangers en fietsers blijft het bos wel gewoon open. De parkeerplaatsen en doorgaande weg gaan na dit weekend weer ‘van het slot’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.