Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 17 jul 2020 / 16:33 uur

RIVM wil gesprek met zorg over aanpak corona

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wil in gesprek met zorgorganisaties om de aanpak van de corona-uitbraak te evalueren.

De inzichten uit de gesprekken kunnen helpen bij de voorbereidingen op een eventuele tweede golf. ,,Dit gesprek voeren wij met elkaar en niet via de media”, aldus het RIVM.

Nieuwsuur

Meerdere organisaties hebben in de afgelopen dagen in Nieuwsuur geklaagd over de aanpak door het RIVM. Zo zeggen de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden, de V&VN, en de brancheorganisatie ZorgthuisNL dat de coronarichtlijnen tot onveilige situaties hebben geleid.

Mondmaskers

Voorbeelden zijn onder andere dat de richtlijnen voorschreven dat mondmaskers en andere beschermingsmiddelen in allerlei gevallen niet nodig waren. Zorgmedewerkers zeggen dat zij daardoor ouderen hebben besmet met het coronavirus en dat die mensen eraan zijn overleden.

Reageer op artikel:
RIVM wil gesprek met zorg over aanpak corona
Sluiten