Metro
Metro Binnenland 4 jun 2020 / 07:03 uur

Theatermaker en rolstoelsporter Marc de Hond (42) overleden

Theatermaker, rolstoelsporter en voormalig internetondernemer Marc de Hond is gister overleden. De Hond stierf aan de gevolgen van kanker en is 42 jaar geworden.

Marc de Hond was de zoon van opiniepeiler Maurice de Hond. Marc stopte op zijn achttiende met zijn studie economie en begon als internetondernemer. Zo richtte hij de internetbedrijven Hatchoo! en veiling.com op. Later verkocht hij die weer en werd hij actief als dj bij de radiozenders 3FM en Caz! en presenteerde hij enkele televisieprogramma’s, zoals het Eindexamenjournaal. Op Radio 1 verzorgde de dj een aantal keren de live-uitzendingen over de Oscaruitreiking.

Rolstoel

In december 2002 werd bij De Hond (toen 25) een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. Bij een van de spoedoperaties waarbij de tumor moest worden verwijderd, raakten de zenuwen in zijn merg bekneld. Hierdoor belandde de presentator in een rolstoel. In eerste instantie kostte het hem veel moeite om zijn nieuwe leven te accepteren. Maar na een aantal jaar schikte De Hond zich in zijn lot en ontpopte zich tot een belangrijke spreekbuis van Nederlanders met een beperking. Hij schreef ook het boek Kracht, waarin hij beschrijft hoe in een rolstoel terecht is gekomen.

Een portret van Marc de Hond tegen een zwarte achtergrond, hij kijkt omhoog

‘Grote steun’

„Marc was een heel bijzondere man en een geweldige zoon” zegt opiniepeiler Maurice de Hond in een reactie op het overlijden van zijn zoon Marc. „Ook in zijn laatste maanden was hij dezelfde Marc”, stelt De Hond. „Een grote steun voor ons allemaal. Dat zal ons, zijn ideale partner Remona en zijn kinderen, helpen dit grote verlies te verwerken.”

Marc wordt vandaag in besloten kring begraven, laat een woordvoerder namens de familie weten.

Reageer op artikel:
Theatermaker en rolstoelsporter Marc de Hond (42) overleden
Sluiten