Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 13 mei 2020 / 18:00 uur

Aantal coronapatiënten op IC neemt af

Het aantal coronapatiënten op de intensive care daalt naar 432. Dat zijn er 31 minder dan dinsdag.

Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dit is de organisatie die zich bezig houdt met de verspreiding van patiënten over Nederlandse ziekenhuizen in tijden van het coronavirus. De piek van dit virus vond ruim een maand geleden plaats. Toen er meer dan 1400 coronapatiënten op de intensive care lagen. Als gevolg van die piek werden maatregelen getroffen in Nederland.

Patiënten zonder corona

Door de coronamaatregelen is het aantal patiënten op de ic’s flink gedaald. Daarnaast zijn de ic’s nu bezet met patiënten die daar liggen vanwege andere medische redenen dan het coronavirus. Volgens voorzitter Ernst Kuipers, van het Landelijk Netwerk Acute Zorg „is het een goed teken dat de overige zorg weer uitbreidt.”

In Duitsland liggen tien Nederlandse patiënten op de IC. Verder daalde ook het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen met 79 patiënten naar 103.

Patiënten zijn de afgelopen tijd nauwelijks verplaatst naar verschillende regio’s. Dat waren drie patiënten in de laatste 24 uur.

Reageer op artikel:
Aantal coronapatiënten op IC neemt af
Sluiten