Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 18 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

De buurt staat achter je!

De impact van het coronavirus op onze samenleving is groot. Er zijn grote zorgen maar het maakt ook veel positieve energie los. Initiatieven om hulp te bieden vinden elkaar. De welzijnsaanbieders in Rotterdam, verenigd in Win010 (Welzijn in Rotterdam), werken intensief samen. Dit doen we met de gemeente en veel actieve mensen en andere organisaties in de stad. We zien dat veel Rotterdammers zich nu extra in willen zetten en iets willen betekenen voor buurtgenoten die hulp nodig hebben.

In alle Rotterdamse gebieden hebben de welzijnsorganisaties een belteam. Daar kan iedereen terecht die praktisch hulp nodig heeft of gewoon een praatje wil maken en een luisterend oor nodig heeft. Rotterdammers die iets willen doen voor een buurtgenoot kunnen zich bij het belteam in hun gebied melden. Onder aan dit bericht staan voor alle gebieden de nummers die hiervoor bereikbaar zijn. De belteams zoeken ook actief contact met buurtbewoners die de weg naar ons minder makkelijk weten te vinden. De gemeente biedt informatie en hulp via het nummer 14010. Met hen hebben we een directe verbinding gerealiseerd met de bellijnen.

We kennen in de gebieden en in de stad veel grote en kleine ondernemers die klaar staan om te helpen bij personenvervoer zoals Trevvel en bedrijven die willen helpen door dagelijkse levensbehoeften, zoals levensmiddelen en hygiëne-artikelen ter beschikking te stellen. Met hen zijn we volop in gesprek om zo snel mogelijk iets te regelen voor elke buurt.

Ondanks dat wij onze activiteiten in de huizen van de wijk hebben moeten stoppen en er ook bij ons medewerkers ziek zijn, zijn onze medewerkers, zolang dit is toegestaan, op straat aanwezig. We doen dat naar vermogen én met alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen voor ieders gezondheid. Zodat we met elkaar in contact blijven en kunnen doen wat nodig is.

De buurt staat achter je! Welzijn en veel andere organisaties in de buurt ook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.