Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 6 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Scooteraso’s misdragen zich in Amsterdam

Groepjes scooterrijders hebben zaterdag in Amsterdam flink de orde verstoord. Rond 15 uur verzamelden zich zo’n vijftig scooterrijders op het Mercatorplein in Amsterdam-West. Vervolgens deelden ze zich op in kleinere groepen en misdroegen zich op allerlei manieren in zowel West als het centrum.

Flessen gooien

Zo reden ze op de busbaan, gooiden ze met flesjes naar voorbijgangers, bekladden ze met spuitbussen verkeersborden en reden ze door voetgangersgebied. Zes rijders zijn aangehouden en hun scooters zijn in beslag genomen, zegt een woordvoerder van de Amsterdamse politie naar aanleiding van een bericht van AT5. Op een video van de zender is te zien dat een aantal jongens met Turkse vlaggen lopen.

Hij weet niet wat hun motivatie is geweest, maar sluit niet uit dat de actie te maken heeft met een verkeersmaatregel die maandag ingaat. Snorfietsen mogen dan niet meer op het fietspad, maar moeten naar de rijbaan. Ook moeten de berijders een helm op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.