Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Honden hele middag achtergelaten in Doetinchem

Twee honden zijn in Doetinchem vrijdag aan een paal vastgebonden en achtergelaten. De honden konden daardoor de hele middag geen kant op. Merkwaardig genoeg had een van de honden een zakje om zijn hals met de hondenpaspoorten van de twee dieren. De eigenaar is inmiddels achterhaald.

Toon Ruiken, de wijkagent van de wijk waar de honden gevonden werden, vertelt tegenover De Gelderlander: „De honden zien er op het eerste oog goed uit en zijn goed te benaderen.” Toch greep de politie aan het eind van de middag in, omdat de honden wel erg lang vastgebonden waren: „Volgens getuigen waren ze daar rond 13.30 uur al aan vastgeknoopt.”

Erg lief

Omdat de honden achtergelaten zijn met hun paspoorten, denkt Ruiken dat de eigenaar van de honden af wil en hoopt dat iemand anders ze een thuis kan geven. „ Maar het is op zijn minst raar dat de honden dan niet naar een asiel zijn gebracht", zegt de agent. De dierenambulance heeft beide honden opgehaald en brengt ze naar een opvangadres.

Mochten de honden uiteindelijk toch bij het asiel belanden, dan zouden potentiële hondeneigenaars aan deze twee viervoeters goede huisdieren hebben: „De twee honden zijn erg lief’’, zegt hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.