Binnenland 5 mrt 2019 / 11:23 uur

Leger des Heils op duurzame tour met Omar Munie

Vanaf dinsdag 5 maart verkopen de tweedehands winkels van het Leger des Heils, de ReShare Stores, exclusieve tassen en sleutelhangers van de ontwerper Omar Munie. Munie is eigenaar en oprichter van een van de bekendste tassenlabels van Nederland.

Tweedehands en vintage

De ReShare Stores van het Leger des Heils verkopen betaalbare tweedehands en vintage kleding aan een breed publiek. Mensen die op zoek zijn naar unieke en duurzame items kunnen met de producten van Munie – nog meer dan anders – hun hart ophalen bij de ReShare Store.

Dreamfactory

De designerproducten zijn gemaakt in de Dreamfactory, door mensen die werkloos zijn, maar graag een ambacht willen leren. Als materiaal zijn de oude vrachtwagenzeilen van het Leger des Heils gebruikt.

,,We geven het textiel dat we inzamelen een tweede leven, maar we vinden het ook belangrijk om ons eigen ‘bedrijfsafval’ een nieuwe bestemming te geven”, aldus Jolande Uringa, Manager Public Affairs en Communicatie bij Leger des Heils ReShare.

Oude vrachtwagenzeilen

,,We willen toe naar een circulaire economie, waarin afval niet bestaat en per definitie een grondstof wordt waarmee iets nieuws gemaakt kan worden. Omar Munie heeft van onze droom een fantastisch en uniek product gemaakt.”

Buitenkansje

Spotgoedkoop zijn de tassen niet, want handgemaakt. Desondanks is de tas voor modefanaten een buitenkansje. Voor Munies tassen betaal je normaal gesproken zo’n 600 euro. Maar de tassen van het Leger des Heils gaan voor slechts 65 euro de deur uit. De sleutelhangers kosten 17,50 euro. De opbrengst komt ten goede aan het hulpaanbod van het Leger des Heils.

Winactie

Voor mensen die zich de tas niet kunnen veroorloven, is er een kans om er toch één te scoren. Via de Instagram en Facebook van de ReShare Store is er namelijk een winactie, waarbij maar liefst drie tassen worden weggeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leger des Heils op duurzame tour met Omar Munie
Sluiten