Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 5 mrt 2019 / 11:15 uur

Julius werd doodziek na drinken uit verdacht flesje

De dierentuin van het Noorse Kristiansand is opgeschrikt door een bizarre poging tot moord op een van hun chimpansee’s. Julius, een 39-jarige mensaap, werd doodziek nadat hij de inhoud van een plastic flesje had gedronken.

Vermoedelijk heeft een dierenbeul een flesje met vergif in het verblijf gegooid, zo brengt de dierentuin dinsdag naar buiten. Een woordvoerder van Dyreparken noemt het vreselijk en kan er met zijn gedachte niet bij dat iemand dit een dier probeert aan te doen.

Open wond

Julius staat bekend als een van de publiekstrekkers van het park in Kristiansand. De chimpansee is behoorlijk slim en kan als enige van het verblijf schroefdoppen losmaken. Deze vindingrijkheid is hem vanwege de daad van een dierenbeul duur komen te staan. Nadat hij de vloeistof had binnengekregen, begon zijn gedrag op te vallen bij zijn verzorgers.

„We kregen geen contact met hem en hij begon obsessief in zijn arm te bijten. Dit ging er zo hevig aan toe dat hij een grote open wond opliep. Hierop grepen we in door hem onder narcose te brengen. De wond werd gehecht, maar na deze behandeling begon hij opnieuw zichzelf open te bijten. Na een tweede behandeling herkenden we onze oude Julius weer”, zo verklaart Dyreparken aan Verdens Gang

Een dierenarts meldt dat Julius door het oog van de naald is gekropen en dat het fataal had kunnen aflopen. Uit bloedtests blijkt dat de aap een hoge dosis van een narcoticum had binnengekregen.

Gedrogeerd

De dierentuin roept getuigen op om zich te melden. Op bewakingsbeelden van 21 februari is te zien hoe de chimpansee op een gegeven moment een plastic flesje in zijn hand heeft.

Vermoed wordt dat een bezoeker met kwade intenties moedwillig heeft geprobeerd om een chimpansee te drogeren. De fles is voor onderzoek aan de politie overgedragen. In belang van het onderzoek wil de Noorse politie nog geen uitspraken doen over de inhoud van de fles. Op dit moment zijn er nog geen verdachten, wel roept de politie getuigen op om zich te melden.

Met Julius gaat het inmiddels weer goed. Na een behandeling door een dierenarts is hij nu weer terug in het dierenverblijf geplaatst. Volgens de behandelaars is hij weer in topvorm maar heeft hij wel geluk gehad.

Idag fyller sjefen i Dyreparken, J U L I U S, hele 39 år! 🎁🎉Vi syntes han fortjener en skikkelig bursdagssang fra hele landet! 🥳🎶 Hurra for deg som fyller ditt år…..

Gepostet von Dyreparken am Mittwoch, 26. Dezember 2018

Reageer op artikel:
Julius werd doodziek na drinken uit verdacht flesje
Sluiten