Binnenland 8 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Distillers Academy leert je de perfect serve

Met de oprichting van de gloednieuwe Distillers Academy is jeneverstad Schiedam een uniek concept rijker. Het is dé plek die van fans echte fijnproevers en distilleerexperts maakt.

Mixen en stirren

Zo leer je tijdens de Masterclass in een middag meer over het ambachtelijke en bijzondere distilleerproces en maak je kennis met de fijne kneepjes van het mixen en stirren tijdens de Cocktail Experience.

Molen De Palmboom

De Academy zit in molen De Palmboom, één van de Schiedamse ‘reuzen’ die ooit volledig in dienst stond van de branderijen en distilleerderijen. De experiences zijn exclusief te boeken voor groepen of voor consumenten te bezoeken op de vastgestelde data.

Signature cocktail

Vijf eeuwen kennis, innovatie en liefde voor het distilleren komen samen in een drie uur durende interactieve Masterclass. De bartender en gastvrouw heten je welkom, terwijl je geniet van een heerlijke Distillers Academy Signature Cocktail. Beklim hierna de molentrappen en maak kennis met de theorie over technieken en smaken.

Perfect serve

Neem na het college plaats aan de bar. De Star-tender geeft een vakkundige show weg: beroemde Schiedamse jenevers, gins, wodka’s, moutwijnen en likeuren gaan in een perfecte mix. Daarna is het aan jou. Experimenteer, terwijl je je eigen perfect serve samenstelt.

Cocktail Experience

Kom je graag te weten hoe je de perfecte cocktail maakt? Ga dan voor de uitgebreide Cocktail Experience. Onder leiding van een gespecialiseerde bartender ontpop je jezelf in een mum van tijd in een cocktail kenner en ontdek je de tips & tricks voor het bereiden van een smakelijke cocktail. Bij de drankjes wordt tevens een bijpassend hapje geserveerd.

Stichting Promotie Schiedam

De Distillers Academy is ontwikkeld door Stichting Promotie Schiedam in samenwerking met verschillende Schiedamse distilleerders: Bobby’s Dry Gin, Onder de Boompjes, Herman Jansen, Loopuyt, Koninklijke de Kuyper, Nolet Distillery en Catz Dry Gin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.