Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 8 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Ajax profiteert nu al van succes: shirts zijn hot

Loop je binnenkort ergens op straat in bijvoorbeeld Spanje of Amerika en je ziet iemand in een Ajax-shirt? Dan is de kans ineens een stuk kleiner dat het om een Nederlander gaat. De tenues van de Amsterdammers gaan namelijk als warme broodjes over de digitale toonbank.

Uittenue

Door de 1-4 overwinning op Real Madrid in de Champions League is er een grote run gekomen op met name de uitshirts, waarin Ajax dinsdag speelde. Meer dan de helft van de orders komen uit het buitenland, terwijl dit percentage normaal ongeveer achttien is.

Vooral in Spanje en de Verenigde Staten zitten veel mensen die ineens geïnteresseerd zijn in een shirt van Ajax. We hebben wat betreft dat eerste land zomaar het vermoeden dat het vooral fans van Barcelona en hun aanstaande speler Frenkie de Jong zijn en niet zozeer van Real Madrid.

Acht jaar

Ajax richtte de digitale webshop acht jaar geleden op en buiten de dag van de lancering in 2011 was woensdag qua omzet de beste dag voor de webshop.

Mocht Ajax nog meer succes boeken in Europa, dan wordt dat record van de oprichting mogelijk alsnog verbroken. De kwartfinales zijn op 9 of 10 en 16 of 17 april.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.