Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 6 feb 2019 / 15:01 uur

Eerste Rotterdamse duurzame festival uitverkocht

In BlueCity is zaterdag het eerste -strak uitverkochte- duurzame festival van Rotterdam: ‘Dus Wat Gaan Wij Doen?’

Maar liefst 650 man komt zaterdag 9 februari naar BlueCity voor het eerste duurzame festival van Rotterdam. In het voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana kunnen mensen luisteren naar vijfentwintig sprekers of meedoen met workshops als ‘wormenhotel bouwen’ en ‘circulaire koekjes’. Verder is er een vacaturebank met zestig duurzame vacatures en een ‘start-up-academy’.

Reuring

Raymond Landegent, medeorganisator, is tevreden over de verwachte opkomst. “Om eerlijk te zijn ben ik niet verbaasd dat we zijn uitverkocht. Het is het eerste duurzaam festival wat in deze stad wordt georganiseerd en we hebben een uitgebreide campagne gehad, met artikelen, podcasts en documentaires. Dat heeft voor veel reuring gezorgd.”

Veganistische cateraar

Het idee van het festival is om zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijk manieren in actie te laten komen. “Steeds meer mensen willen iets doen voor een betere wereld en klimaatverandering tegen gaan. Je merkt dat het overal leeft, zowel in de Tweede Kamer als tijdens de geplande mars in Amsterdam. Alles aan ons festival heeft een duurzaam karakter, tot aan de veganistische cateraar aan toe.”

Vrouwen pioniers

De verwachting is dat er een meerderheid aan vrouwen op het evenement afkomt. “Dat is meestal zo bij de evenementen in BlueCity. De verhouding man/vrouw is vaak 30/70. Vrouwen zijn nu eenmaal pioniers op duurzaam gebied en zijn sneller bereid om zich kwetsbaar op te stellen en de vraag te stellen: dus wat gaan wij doen?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste Rotterdamse duurzame festival uitverkocht
Sluiten