Binnenland 14 jan 2019 / 10:09 uur

Koren zingen miljoen bij elkaar voor goede doel

Een knappe prestatie. Koren Inspire2LiveChoir en Choir4Hope zongen afgelopen jaar 171.500 euro bij elkaar voor onderzoek naar een betere behandeling van alvleesklierkanker.

Support Casper

Tijdens het benefiet Support Casper afgelopen zaterdag in De Doelen kreeg directeur Sjoerd Zwanenburg een cheque overhandigd. Tegelijk kreeg dirigent Peter Overduin de gouden Support Casper-pin opgespeld, als blijk van grote waardering voor al zijn inspanningen en bezielend enthousiasme.

Zingen voor het goede doel

De afgelopen acht jaar zongen de koren onder zijn leiding maar liefst een miljoen euro bij elkaar voor het goede doel. Jaarlijks wordt een project gekozen waar de koren hun energie op richten. Zo zongen zij eerder voor onderzoek en betere behandeling van baarmoederhalskanker en hersentumoren. Ook ondersteunden zij diverse bestaande acties van bijvoorbeeld KiKa, Pink Ribbon en Lymph&Co.

Innovatieve therapie

In 2018 stond de actie Support Casper centraal, een initiatief van prof. dr. Casper van Eijck uit het Erasmus MC om alvleesklierkanker te behandelen middels een innovatieve viro-immuno therapie. Door deze behandelmethode worden eigen gezonde cellen geactiveerd en ingezet tegen de kwaadaardige tumorcellen met behulp van virussen.

Sterke verbondenheid

Veel koorleden hebben zelf of in hun directe omgeving te maken met deze ziekte. Niet in de laatste plaats Overduin zelf, die in 2017 zijn vrouw Karin aan kanker verloor. De koorleden hebben daardoor onderling een sterke verbondenheid. Er wordt gezongen met een lach en een traan.

Zien waar de koren dit jaar zoal optreden? Kijk op www.inspire2livemusic.nl en www.choir4hope.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koren zingen miljoen bij elkaar voor goede doel
Sluiten