Metro
Metro Binnenland 13 jan 2019 / 18:44 uur

30 lolbroeken doen broek uit in Metro Amsterdam

De winterdagen zijn voor veel mensen niet bepaald de vrolijkste tijd van het jaar. Daarom vonden zo’n dertig mensen het tijd voor wat humor. Zij besloten middenin de Amsterdamse metro allemaal tegelijkertijd hun broek uit te doen.

Deze bijzondere metrorit wordt de No Pants Subway Ride genoemd. Hij is vandaag in verschillende steden gehouden, zoals Berlijn en New York, maar Amsterdam had de primeur. Om precies 15.00 uur stonden dertig passagiers bij halte Vijzelgracht letterlijk in hun hemdje.

View this post on Instagram

De dagen zijn kort, de temperaturen onaangenaam. Dus het is tijd voor iets grappigs, dachten zo'n dertig mensen in Amsterdam. Daarom trokken ze vandaag hun broek uit in de metro. "Het was wel even koud." De zogenoemde No Pants Subway Ride werd vanmiddag op verschillende steden in de wereld gehouden zoals New York en Berlijn, maar was voor het eerst in Amsterdam. Om stipt 15.00 uur trokken de deelnemers op de metrohalte Vijzelgracht hun broeken uit. Volgens Hugo van den Hurk, een van de initiatiefnemers, zat de sfeer in de metro er meteen in. "Mensen keken niet meer op hun scherm van de telefoon. Sommigen vonden het ongemakkelijk en schoven op, anderen stelden vragen, lachten, dansten." Een paar toeristen besloten ter plekke zelfs mee te doen, zegt hij. "Twee Duitse toeristen herkenden dit vanuit Berlijn en sloten zich aan. En twee Braziliaanse meiden vonden het zo leuk dat ze ook besloten hun broek uit te trekken." #rtlnieuws #onderbroek #flashmob #metro #winterdepressie

A post shared by RTL Nieuws (@rtlnieuws) on

Meedoen

Er waren mensen die het wat ongemakkelijk vonden, maar er waren ook genoeg mensen die er de lol wel van inzagen, vertelt initiatiefnemer Hugo van den Hurk aan RTL Nieuws. „Twee Duitse toeristen herkenden dit vanuit Berlijn en deden mee. En twee Braziliaanse meiden vonden het zo leuk dat ze ook besloten hun broek uit te trekken.”

Al met al vond Van den Hurk het een geslaagde actie. „We gaan richting Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. Dan kunnen we best iets geks gebruiken", concludeert hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
30 lolbroeken doen broek uit in Metro Amsterdam
Sluiten